• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Suriyelilere ‘Arapça’ broşürlü önlem

Suriyelilere ‘Arapça’ broşürlü önlem
Kayseri Emniyeti, Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde "Arapça" yazılı broşürler dağıtarak, Suriyeli vatandaşları soba zehirlenmelerine...

Kayseri Emniyeti, Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde "Arapça" yazılı broşürler dağıtarak, Suriyeli vatandaşları soba zehirlenmelerine karşı alınacak önlemlere karşı uyarıyor.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriyelilerin çoğunlukla yaşadığı Eskişehir Bağları bölgesinde, kış aylarının gelmesiyle beraber çalışmalarını hızlandırdı. Hazırladıkları "Arapça" broşürler ile Suriyeli aileleri evlerinde ziyaret eden ekipler, soba kurulumu ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı alınacak tedbirler hakkında tercüman eşliğinde Suriyeli ailelere bilgiler verdi.

Ayrıca, Türk vatandaşlarını da ziyaret eden ekipler, ailelerin kurdukları sobaları da inceleyerek, gördükleri eksiklikleri anlattı. Çalışmalar hakkında konuşan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mesut Eroğlu, "Şube müdürlüğümüz olarak 4 yıldır Sıcak Yuvam Projemizi yürütmekteyiz. Kış mevsiminin başlaması ile beraber özellikle Eskişehir Bağları bölgesinde vatandaşlarımızın soba kullanımının yoğun olduğu Osmanlı ve Danışment Gazi ve Selçuklu mahallelerinde çalışma arkadaşlarımızla beraber vatandaşlarımıza sobayı doğru kullanma yöntemlerini içeren broşürler dağıtmaktayız. Vatandaşlarımızın evlerini ziyaret ederek kullandığı sobaları yerinde görerek kendilerine bilgiler vermekteyiz. Ayrıca, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü olarak ilimizde çok sayıda Suriyeli yaşaması sebebiyle Kayseri Müftülüğü ile hazırladığımız Arapça broşürler bilgiler verdik. Suriyeli misafirlerimizi de sokakta, parkta ve iş yerlerinde ziyaret ederek kendilerine tercüman vasıtasıyla karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı bilgiler veriyoruz" diye konuştu.

Suriyelilere ‘Arapça’ broşürlü önlem

Suriyelilere ‘Arapça’ broşürlü önlem

Suriyelilere ‘Arapça’ broşürlü önlem

Suriyelilere ‘Arapça’ broşürlü önlem

Suriyelilere ‘Arapça’ broşürlü önlem

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim