• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Suriyeliler için uluslararası mali destek yetersiz kaldı

Suriyeliler için uluslararası mali destek yetersiz kaldı
Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriyelilere insani yardımları organize eden kurumlarının yöneticileri, 2014 yılında Suriyelilere yardım faaliyetleri için gerek duydukları uluslararası mali desteğin yetersiz kaldığını bildirdi.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos, BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Başkanı Anthony Lake, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Dünya Gıda Programı (WFP) Başkanı Ertharin Cousin ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Direktörü Margaret Chan, Suriye'ye yardım faaliyetlerine ilişkin ortak yazılı açıklama yaptılar.

Suriyelilere 2014 yılında yapılacak yardımlar için 6,5 milyar dolara ihtiyaç duyulduğu belirtilen açıklamada, ülkedeki insani durumun giderek kötüleşmesine rağmen talep edilen miktardan şimdiye kadar sadece 1,2 milyar dolarının uluslararası donörlerce taahhüt edildiği bildirildi.

Suriye'deki krizin 9,3 milyon insanı etkilediğine işaret edilen açıklamada, "Ağır çatışmaların yaşandığı Halep, Humus ve diğer bölgelerde en kötü günler yaklaşıyor" denildi.

Çatışmalar son günlerde şiddetlendiği için sadece Halep'te en az 1 milyon insanın acil yardıma ihtiyaç duyduğuna işaret edilen açıklamada, Şam ile Halep arasındaki yolun sık sık kesildiği ve bu nedenle Halep ve kırsal kesiminde gıda ihtiyacı olan 1,25 milyon insanın bu ihtiyacının karşılanamadığı kaydedildi. 

Halep'te daha önce iki bin olan doktor sayısının şu anda 40'a düştüğüne dikkat çekilen açıklamada, bu doktorların 2,5 milyon insana baktığı belirtildi. 

Ülkedeki su sistemlerinin çalışmadığı ve sağlık merkezlerinin yüzde 60'ının tahrip edildiği bildirilen açıklamada, "Ülkede 3,5 milyon insan kuşatma altındaki bölgelerde yaşıyor ve bu insanlara insani yardım ulaştırılamıyor" denildi.

Açıklamada, insani yardım faaliyetlerinin yapılabilmesi için kuşatma altındaki bölgelere erişime izin verilmesi de istendi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim