• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Suriyeliler İçin Sağlık Merkezi Kurulacak

Suriyeliler İçin Sağlık Merkezi Kurulacak
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri merkezde 50 bine yakın Suriyelinin yaşadığını hatırlatarak, "50 bin kişinin sağlığında olabilecek...

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri merkezde 50 bine yakın Suriyelinin yaşadığını hatırlatarak, "50 bin kişinin sağlığında olabilecek olumsuz bir durum bu tarafta ki 1 milyonu etkileyecek" dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Suriyeliler için yapılacak olan sağlık merkezi hakkında bilgiler verdi. Çolakbayrakdar, "Kayseri'de 50 bine yaklaşan bir Suriyeli nüfusu var ve artık biz bu şehirde beraber yaşıyoruz. 1 milyonu aşan bir şehir nüfusu ve bu şehrin merkezinde yaşayan sayıları 50 bini aşan Suriyeli vatandaş var. Bu vatandaşların sağlık ihtiyaçlarının gidermeleri ve çözmeleri gerekir. Onların sağlık ihtiyaçlarını önemsiyoruz ama bu tarafta da 1 milyon kişinin sağlığını önemsiyoruz. 50 bin kişinin sağlığında olabilecek olumsuz bir durum bu tarafta ki 1 milyonu etkileyecek. 1 milyon insanımızın da sağlığını koruma adına onların sağlığının korunması gerekir. Bu bakışla şehrimiz içerisinde bize ait bir birimi Sağlık Müdürlüğü'müz ile birlikte ortak hareket ederek çalışma başlattık. Mekanı biz verdik, içeride ki hizmetleri de onlar yürütecekler ve Suriyelilerin 1. Kademe sağlık ihtiyaçları karşılanacak" ifadelerini kullandı.

Çolakbayrakdar, "Suriyelilerin sağlıkla ilgili sorunları anında çözümlenmez ise, ufak tefek sorunları büyütür ve daha geniş sorunlar haline gelirse oradan çıkacak olumsuz bir netice 1 milyon insanımıza sirayet edebilir. Bunun etmemesi açısından sadece olabilecek olumsuzlukları başta görüp tespit etmek adına biz kamunun bir parçası olarak diğer kamu kurumları ile birlikte uyumu harekete geçirerek kendimize düşen kısmı yerine getirdik. Bir topluma karşı görev ve sorumluluğumuzu yerine getirme şuuru içerisinde hareket ettik ve böyle bir ortak çalışmayı başlattık. İnşallah önümüzde ki günlerde de burası fiili olarak hizmet vermeye başlayacak. Şehrimizde misafir olan Suriyeli kardeşlerimize hizmet vermeye başlayacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim