• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Suriyeliler, İç Savaşın 5. Yıl Dönümünde Açıklama Yaptı

Suriyeliler, İç Savaşın 5. Yıl Dönümünde Açıklama Yaptı
Kayseri'de yaşayan Suriyeliler, iç savaşın 5. yılında Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaparak, Kayseri halkına gösterdikleri duyarlılıktan...

Kayseri'de yaşayan Suriyeliler, iç savaşın 5. yılında Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaparak, Kayseri halkına gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında ilk olarak konuşan Mazlumder Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Evsen, "Bu gün 6. yılına giren yüz binlerce masum kadın, erkek ve çocuğun ölümüyle sonuçlanan, on binlercesinin de yaralanmasına, milyonlarcasının sığınmacı durumuna düşmesine sebep olan, milyonlarca Suriye insanını batıya yürüyen mülteci ordusu yapan Suriye'de ki çatışma ve katliamların sona erdirilmesi için başta İslam ordusunu, Birleşmiş Milletler Teşkilatını, İslam İş Birliği Teşkilatını, bölge ülkelerini ve halklarını göreve davet ediyoruz. Yaraların sarılması için inisiyatif almaya davet ediyoruz. Bu vesileyle çatışmada ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, Suriye halkına baş sağlığı diliyoruz" dedi.

Kayseri Suriyeliler Ensar Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Başkanı Muzaffer Marangozoğlu ise, "Bugün burada özgürlük için yola çıkan Suriyeli kardeşlerimizin başlatmış olduğu devrimin beşinci yıl dönümünü anmak için toplanmış bulunmaktayız" dedi.

Marangozoğlu, "Suriye de barışçıl gösterilerle başlayan olayların, zamanla bir vekalet savaşına dönüşmüş ve ne yazık ki kardeşin kardeşi öldürdüğü bir fitne halini almıştır. Neticede bu fitne ve iç savaş, binlerce şehit, yaralı, dul, yetim ve mülteci bırakmıştır. Biz ise tarih boyunca olduğu gibi bu gün ve her zaman zalimlere karşı mazlumun yanında olduk ve olmaya hazırız" diyerek şunları söyledi:

"Hal böyleyken yanı başımızda inleyen ve acımasız bombaların altında ölümlerin her çeşidini yaşayan komşu ve kardeşlerimize karşı kayıtsız kalamazdık. Bu kardeşlerimize evlerimizi ve gönüllerimizi açtık. Onlara devlet ve millet olarak "siz muhacir biz ise ensarız" dedik. Kayseri halkı, ne denli hayırsever ve duyarlı olduğunu her zaman kanıtlamıştır. Dün Kayseri İl Müftülüğümüzün organizasyonuyla hazırlanan ve dualarla Halep'te muhasara altında olan bölgelere ulaştırmak üzere uğurladığımız 38 insani yardım TIR'ı bunun yeni bir kanıtıdır."

Suriyeliler, İç Savaşın 5. Yıl Dönümünde Açıklama Yaptı

Suriyeliler, İç Savaşın 5. Yıl Dönümünde Açıklama Yaptı

Suriyeliler, İç Savaşın 5. Yıl Dönümünde Açıklama Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim