• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Suriyeliler Bir Yılı Daha Vatan Hasretiyle Geride Bıraktı

Suriyeliler Bir Yılı Daha Vatan Hasretiyle Geride Bıraktı
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle uzun süredir yeni yılı ülke topraklarının dışında karşılayan Suriyeliler, vatan hasretiyle bir yılı daha geride...

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle uzun süredir yeni yılı ülke topraklarının dışında karşılayan Suriyeliler, vatan hasretiyle bir yılı daha geride bıraktı. Suriyeliler, yeni yıldan ise savaşın bitirilmesi temennisinde bulundu.

Resmi rakamlara göre 356 bin 390 Suriyelinin yaşadığı Şanlıurfa'da, Suriyeliler vatan hasretiyle bir yılı daha geride bıraktı. Yaklaşık 40 bin Suriyelinin bulunduğu Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Çadır Kentinde ise 28 bin mülteci barınıyor. Sefalet ve sıkıntıları bitmeyen Suriyeli mülteciler, yeni yılda savaşın bitirilmesini istiyor. Türkiye'deki yaşamlarından memnuniyetini dile getiren Suriyeliler, 2016 yılında hasretini çektikleri vatanlarına tekrar geri dönmeyi umut ediyor.

5 çocuğu ve eşi ile birlikte Türkiye'ye gelen Musa El Ahmed, çocukları ve tüm Suriyeliler için 2016 yılında dünyaya barış ve huzurun hakim olması temenninde bulundu. Soğuk kış günleri nedeniyle çadır kente sığındığını belirten Musa El Ahmed, "Türkiye ikinci vatanımız. Ancak insanın memleketi gibisi olmuyor. 2016 yılında savaşın bitmiş olmasını diliyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine geri dönerek, eski günlerdeki gibi hayatını sürdürmelerini diliyorum. Tabi Suriye şimdilerde harabe bir ülkeye döndü. Ancak savaş biterse Suriye halkı yaralarını sararak ülkesini tekrar imar eder. Ben 2016 yılından çok umutluyum. İnşallah 2016 yılında savaş biter de sağ salim ülkemize döneriz. Bütün Suriye halkı savaşın bitmesini temenni ediyor.Bizleri kucağını açan Türkiye'nin barış ve esenlik içinde yaşamasını diliyorum. İnşallah bu ülke ebedi olarak barış ve huzur ülkesi olur" dedi.

Musa el Ahmed'in eşi Ravda el Ahmed de 2016 yılının Suriye ve Türkiye'ye barış ve huzur getirmesini diledi.

YAKIN DOSTLUKLAR KURDU

Suriye'nin Deyrezor kentinden göç ederek geldiği Türkiye'de kimi zaman limon toplayarak, kimi zaman da çapa yaparak ailesinin geçimini sağladığını anlatan El Ahmed, artık çocuklarının da Türkçe'yi öğrendiğini belirtti. Türklerle çok yakın dostluklar kurduklarını anlatan Ahmed, "2012 yılında Deyrezor'dan beş çocuğumla beraber Türkiye'ye geldim. Önce Akçakale ilçesine bağlı Ohali köyüne yerleştim. Burada beş altı ay kaldıktan sonra Silifke'ye gittim. Orada bir yıla yakın kaldım. Türk kardeşlerimle bir aile gibi olduk. Birbirimize misafirliğe gidip gelmeye başladık. Kızlarım kısa zamanda Türkçeyi öğrendi. Orada çapaya, limon toplamaya ailece giderdik. Çok değerli dostlar edindik. Gerçekten Türk halkı çok insani davranan ve insana insanca değer veren bir halk. Rabbim ülkenizi her türlü kötülükten korusun. Çadır kentte geleli bir buçuk yıl oldu. Burada gördüklerim dışarıda gördüğümden farklı değil. Burada da Türk kardeşlerimizden iyilikten başka bir şey görmüyoruz. Çocuklarımız okula gidiyor, kızlarımız el işinde çalışıyor ve birbirimize faydalı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Ahmed, yeni yılda ülkelerine dönme fırsatı bulmaları halinde Türkiye'yi unutmayacağını ve sık sık ziyarete geleceğini de sözlerine ekledi.

Suriyeliler Bir Yılı Daha Vatan Hasretiyle Geride Bıraktı

Suriyeliler Bir Yılı Daha Vatan Hasretiyle Geride Bıraktı

Suriyeliler Bir Yılı Daha Vatan Hasretiyle Geride Bıraktı

Suriyeliler Bir Yılı Daha Vatan Hasretiyle Geride Bıraktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim