• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Suriyeli Türkmenler İçin 16 Yardım Tır’ı Yola Çıktı

Suriyeli Türkmenler İçin 16 Yardım Tır’ı Yola Çıktı
Osmangazi Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Suriye'deki Türkmenler için hazırlanan 16 Yardım TIR'ı dualar...

Osmangazi Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Suriye'deki Türkmenler için hazırlanan 16 Yardım TIR'ı dualar eşliğinde yola çıktı.

Doğanbey TOKİ Konutları yanındaki otoparkta düzenlenen törenin ardından içinde yiyecek, içecek, giysi ve çeşitli ihtiyaç maddelerinin yer aldığı 16 yardım TIR'ı Suriye'deki Türkmenlere ulaştırılmak üzere hareket etti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, eski Gümülcine Milletvekili Ahmet Hacı Osman ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, yardım TIR'ları Kur'an-ı Kerim okunup dualar eşliğinde uğurlandı.

Dündar, hayırlı bir günde hayırlı bir işe imza attıklarını ifade ederek, "Bizler zalimin karşısında, mazlumun yanında yer alıyoruz. Bu anlayışla Balkanlar, Kafkaslar ve Orta Doğu'da zulüm gören bütün vatandaşlara yardım ediyoruz. Bugün de, Suriye'deki Türkmenlerimiz için 16 yardım TIR'ı gönderiyoruz. Bizler bu yardımları yaparken dil, din ve ırk ayrımı gözetmiyoruz" dedi.

Suriye'de yaşananların, batılı güçler tarafından oynanan bir oyun olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Batılı ülkeler Suriye'de kendi yazdıkları senaryoyu oynuyorlar. Her biri değişik hesaplar peşinde. Başta Suriye olmak üzere o bölgedekiler ise sadece figüran. Suriyelilere dünyada tek sahip çıkan ülke Türkiye. 2 buçuk milyon Suriyeli evlerini terk ederek Türkiye'ye sığındı" diye konuştu.

Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan da, 5 yıldan bu yana yardım organizasyonu düzenlediklerini belirterek, "Suriye'de zulüm altında olan Türkmen kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Suriye'deki Türkmenler için gönderdiğimiz yardım TIR'larının sayısı 250'yi buldu. Suriye'deki saldırı ve çatışma haberleri bugüne kadar Halep ve Şam gibi ülkenin iç bölgelerindeki şehirlerden gelirdi. Ancak son dönemde Türkiye sınırlarında kalan ve Türkmen kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı bölgelere saldırılar düzenleniyor" dedi.

Suriyeli Türkmenler İçin 16 Yardım Tır’ı Yola Çıktı

Suriyeli Türkmenler İçin 16 Yardım Tır’ı Yola Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim