• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Suriyeli Sığınmacılardan Vali Mahmut Demirtaş’a Ziyaret

Suriyeli Sığınmacılardan Vali Mahmut Demirtaş’a Ziyaret
Adıyaman Çadırkentte kalan Suriyeli sığınmacılar Çadırkentten sorumlu Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul...

Adıyaman Çadırkentte kalan Suriyeli sığınmacılar Çadırkentten sorumlu Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ ile birlikte Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret ederek, gösterilen yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı şükranlarını sundu.

Adıyaman'da ki çadırkentte 3,5 yıldan beri kalan Suriyeli akil insanlardan oluşan heyetin ziyaretinde, Suriyeli Abdullah Nasri ile Fatma adlı kız çocuğu Vali Mahmut Demirtaş'a bir buket çiçek takdim etti.

Suriyeli çocuklar kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolay, Çadırkentte Türk Kızılayı tarafından oluşturulan çocuk dostu alanda hazırladıkları dubleks tipi ahşap evin maketini Vali Mahmut Demirtaş'a sundu.

Suriyeli Ulvan El Ömer ise Vali Mahmut Demirtaş'a Suriye'den getirdiği bir adet seccade ile Kuran-ı Kerim armağan etti.

Suriyeli sığınmacıların ziyaretinden memnuniyet duyan Vali Mahmut Demirtaş, Suriyeli misafirlerine yakın ilgi göstererek, "Sizleri üç buçuk yıldır ilimizde misafir olarak ağırlıyoruz. Cenabı Allah sizlere Ensar olmayı bizlere nasip etti. Yaşadığınız dramın etkilerini üzerinizden çabucak atabilmeniz için Adıyaman Çadırkenti 22 gün gibi kısa bir sürede bitirerek sizlerin hizmetine sunup, her türlü ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılamaya çalıştık. Mekke'den Medine'ye hicretinde Medine halkı Peygamber Efendimize nasıl sahip çıktıysa bizlerde sizlere aynı şekilde sahip çıktık. Temennimiz Suriye'deki iç karışıklığın bir an önce sona ermesi ve siz değerli misafirlerimizin kendi öz vatanlarına ve evlerine sağlıkla dönmesidir. Ancak bu ortam sağlanana kadar Suriyeli kardeşlerimiz bizlerin misafiri olmaya devam edeceklerdir" diye konuştu.

Ankara'da meydana gelen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Vali Mahmut Demirtaş'a taziyelerini ileterek başsağlığı dileyen Suriyeli Ulvan El Ömer ise, Vali Mahmut Demirtaş'a teşekkür ederek, gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı sizlere şükranlarını sundu.

Suriyeli Sığınmacılardan Vali Mahmut Demirtaş’a Ziyaret

Suriyeli Sığınmacılardan Vali Mahmut Demirtaş’a Ziyaret

Suriyeli Sığınmacılardan Vali Mahmut Demirtaş’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim