• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Suriyeli Şairler Hüzünlendirdi

Suriyeli Şairler Hüzünlendirdi
Suriye'nin ünlü mahalli şairlerinden Übeyde Essüleyman ve Tamadur el Muh, Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde "Hüzün şiirleri" konulu şiir dinletisi...

Suriye'nin ünlü mahalli şairlerinden Übeyde Essüleyman ve Tamadur el Muh, Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde "Hüzün şiirleri" konulu şiir dinletisi sundular. Çadır kenttin gönüllü birimlerinden Kadın Meclisi biriminin organize ettiği şiir dinletisine, hüzün ve özlem damgasını vurdu.

ŞİİR DİNLETİSİNDE "ARTIK YORULDUK" TEMASI İŞLENDİ

Suriye'nin ünlü mahalli şairlerden Übeyde Essüleyman,uzun süredir Suriye zindanlarında kalmış ve geçtiğimiz aylarda serbest bırakılmış. Serbest kalır kalmaz soluğu Türkiye'de alan şair, "Hüzün şiirleri" konulu şiir dinletisinde artık yorulduk temasını işledi. Şair Essüleyman,"Artık yorulduk, göç etmekten, taşınmaktan, isimsizlikten, unutulmaktan, ağlamaktan, aç kalmaktan, çıplak kalmaktan, yalnızlıktan, utanmaktan, sevgisizlikten ve hasret kalmaktan, ölmekten ,ev bulamamaktan, sesimi duyuramamaktan, çığlık atmaktan, dönmek istiyorum demekten ve bu savaş bitsin demekten artık yoruldum" ifadelerine yer verdi. Şairin bu şiiriyle, şiir dinletisine gelen mülteciler duygu dolu anlar yaşadı.

ŞİİR DİNLETİSİNDE "VATANIM VE SEVGİLİM" DUYGUSU

Suriye'nin ünlü mahalli şairlerden kadın şair Tamadur el Muh, "Hüzün şiirleri" konulu şiir dinletisinde vatan ve sevgili temalarına ağırlık verdi. Şair Muh, "Sevgili vatanım ve sevgili kardeşlerim. Sevgilim vatanım ve Türkiye, sen muhabbetin sevginin ve dostluğun yeri, cennet vatan ve bu cennetin çiçekleri sizler. Ey vatanım ve sevgilim, sen nerelerdesin, ben şimdi nerelerdeyim, bir birimizden haberimiz var mı? Ayrıldığımızdan bugüne kadar ne kadar zaman geçti, ancak senden bir haber alamadım. Suriye, Suriye'nin her yerinde yaşayan kardeşlerim sizlere selam olsun, acaba tekrar dönerde eskisi gibi birlikte çalışıp bu ülkeyi imar edebilir miyiz? Annelerimiz çağırıyor, çocuklarım gitti acaba geri gelirler mi? Acaba gidenlerden birileri haber getirebilir mi? Ağlıyorum bu hale ve göz yaşlarım iki yanağımdan yana süzülüyor, yarama tuz basarak acımı bastırmaya çalışıyorum ey sevgili vatanım. Bu vatanın çocukları nerede? Suda mı, toprak altında mı? Acaba hangi ülkede haberiniz var mı? Ey vatanım ve sevgilim, sesimi yükseltmekten içime kahır bastı, döneceğim ey vatanım bekle beni yeter ki sen ağlama. Ey Suriye içinde kimse kalmadı, kimsesiz kaldın ama bekle döneceğim sana. Ey vatanım biliyorum, sokakların ve mahallerin boş ve yaşlıların seni terk etti. Biliyorum sen de benim gibi ağlıyorsun ama ne yapabilirim sana bekle beni memleketim diyerek, Suriyeli mültecilerin duygularını debreştirdi" ifadeleri kullandı.

Suriyeli kadın şairin, şiirini icra ederken gözlerinin sık sık dolduğu gözlemlendi. Şiir dinletisi bitiminde Suriyeli sığınmacılar her iki şairi ayakta alkışladı.

Suriyeli Şairler Hüzünlendirdi

Suriyeli Şairler Hüzünlendirdi

Suriyeli Şairler Hüzünlendirdi

Suriyeli Şairler Hüzünlendirdi

Suriyeli Şairler Hüzünlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim