• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Suriyeli Öğrencilere Ders Kitabı Dağıtıldı

Suriyeli Öğrencilere Ders Kitabı Dağıtıldı
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, İstiklal İlkokulu'nda açılan geçici eğitim merkezinde eğitim gören Suriyeli 320 öğrenciye, ülkelerindeki müfredata...

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, İstiklal İlkokulu'nda açılan geçici eğitim merkezinde eğitim gören Suriyeli 320 öğrenciye, ülkelerindeki müfredata göre hazırlanmış ders kitapları dağıtıldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve Elbistan'a yerleşen Suriyeli mültecilerin çocuklarının eğitimi için İstiklal İlkokulu'nda geçici eğitim merkezi oluşturuldu. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından eğitimlerine Suriyeli öğretmenler tarafından burada devam eden 320 Suriyeli öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) işbirliği ile hazırlanan ders kitaplarına kavuştu.

İstiklal İlkokulu'ndaki kitap dağıtımı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ve Şube Müdürü Bekir Dal, Okul Müdürü Yusuf Özdemir ve idarecilerin katılımı gerçekleştirildi. Kitap dağıtımı sonrasında açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Suriyeli çocukların eğitime erişimini sağlamak için Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) işbirliğiyle geçici eğitim merkezleri oluşturulduğunu söyledi.

Elbistan'daki geçici eğitim merkezinin İstiklal İlkokulu'nda hazırlandığını kaydeden Bayazıt, burada eğitim gören 320 Suriyeli çocuğa 10 Suriyeli öğretmen tarafından eğitim verildiğini belirtti. Suriyeli çocukların Türkçe öğrenmesi için de haftada 5 saat Türkçe dersi konulduğunu hatırlatan Bayazıt, bu eğitim için de 6 Türkçe öğretmeninin merkezde görevlendirildiğini anlattı.

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, şunları söyledi:

"Suriyeli çocukların eğitime erişimini sağlamak için Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) işbirliğiyle geçici eğitim merkezleri oluşturuldu. Suriyeli öğrencilerin kendi müfredatlarında, Suriyeli öğretmenler tarafından eğitim alabilmeleri için çalışmalar sürdürülüyor. İç savaşta yakınlarını, evlerini ve işyerlerini kaybeden ailelerin çocuklarını hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Bunun için de İstiklal İlkokulu'nda 2'inci sınıftan 8'inci sınıfa kadar tüm Suriyeli öğrencilerin eğitimlerini alabileceği bu merkez hizmete başladı."

UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçici eğitim merkezlerindeki öğretmen ve öğrencilerin masraflarını karşıladığını vurgulayan Bayazıt, "Bugün de gönderilen ders kitaplarını dağıtarak, öğrencilerimizin sıkıntısız bir şekilde eğitimlerine devam etmelerini sağlıyoruz" dedi.

Kendi ülkelerindeki müfredatla aynı olan kitaplarına kavuşan Suriyeli öğrencilerin mutlulukları ise gözlerine ve yüzlerine yansıdı. Suriyeli öğrenciler, ders kitabı dağıtımında katkısı bulunanlara hem Türkçe hem de Arapça teşekkür ettiler.

Suriyeli Öğrencilere Ders Kitabı Dağıtıldı

Suriyeli Öğrencilere Ders Kitabı Dağıtıldı

Suriyeli Öğrencilere Ders Kitabı Dağıtıldı

Suriyeli Öğrencilere Ders Kitabı Dağıtıldı

Suriyeli Öğrencilere Ders Kitabı Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim