• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Suriyeli öğrenciler, Sivas’ta olmaktan memnun

Suriyeli öğrenciler, Sivas’ta olmaktan memnun
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, üniversitede eğitim gören Suriyeli öğrencilerle bir araya geldi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, üniversitede eğitim gören Suriyeli öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler, Sivas'ta olmaktan mutlu olduklarını kaydetti.

Suriye'deki karışıklık nedeniyle Türkiye'ye gelen ve Cumhuriyet Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerle yemekte buluşan Prof. Dr. Kocacık, öğrencilerin varsa sorunlarını çözmek amacıyla böyle bir program düşündüklerini, problemsiz bir eğitim hayatı olması için çalıştıklarını söyledi. Üniversitenin Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemek öncesi konuşan Rektör Kocacık, Türkiye'nin her zaman Suriye ile kardeşlik bağlarını üst düzeyde tuttuğunu ve yardım etmeyi kurumsallaştırmış bir ülke olduğunu dile getirdi.

Üniversitede 100'e yakın Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Prof. Dr. Faruk Kocacık, şöyle devam etti: "Sizlerle bir arada bulunmak ve sorunlarınızı dinlemek amacıyla böyle bir program düşündük. Umarım sorunlarınız en alt düzeydedir, sorunlarınızı çözmek bizim görevimiz. Sizlerin sorunlarını dinlemek üzere bir heyetle görüşeceğim, sorunlarını bize iletecekler. Dolayısıyla problemsiz bir eğitim hayatınız olması için gayret ediyoruz. Sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bildiğim kadarıyla yabancı topluluklarla ilgili burs verilmesi de söz konusu. Başka hususlar da varsa onları da çözmeye çalışacağız."

Bilgisayar Mühendisliğinde okuyan Suriyeli öğrenci Osman Yasin Al-Sabah ise konuşmasında "Geçen yıl Suriye'den geldiğimde ilk olarak İstanbul'a gelerek bir süre yaşadım. Burs kazanarak Sivas'a geldim, burada Türkçe eğitimi gördüm, Sivas'ta olmaktan çok memnunum, çok misafirperverler." dedi.

Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Rektör Faruk Kocacık, daha sonra belirlenen bir öğrenci heyetiyle toplantı yaparak sorunlarını dinledi.Cihan

Suriyeli öğrenciler, Sivas’ta olmaktan memnun

Suriyeli öğrenciler, Sivas’ta olmaktan memnun

Suriyeli öğrenciler, Sivas’ta olmaktan memnun

Suriyeli öğrenciler, Sivas’ta olmaktan memnun

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim