• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Suriyeli Öğrenci Tiyatro Oyununda Rol Aldı

Suriyeli Öğrenci Tiyatro Oyununda Rol Aldı
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ve Tiyatro Haftası dolayısıyla Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından "Seni Seviyorum" adlı oyun sahnelendi.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ve Tiyatro Haftası dolayısıyla Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından "Seni Seviyorum" adlı oyun sahnelendi. Oyunda bir Suriyeli öğrenci de rol aldı.

Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Topluluğu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ve Tiyatro Haftası dolayısıyla oyun sahneledi. Oyunda Suriyeli Mohamad Ahmad da rol aldı.

Oyunda rol alan Tiyatro Topluluğu üyesi Suriyeli Mohamad Ahmad, kendisine sunulan fırsatlar için teşekkür etti. Ahmad, "Dünyanın birçok yerinde mülteciler ciddi zorluklar yaşıyor, ancak Türkiye'de böyle bir şey yok, ben hem okuyorum hem de sanatsal faaliyetlere katlıyorum. İlk defa sahneye çıkıyorum, heyecanlıyım. Çok zor günler geçirdim, fakat iyi ki Türkiye'ye gelmişim, iyi ki buradayım ve sizlerle bir aradayım. Başkanım ve sizler gibi güzel insanları tanıdığım için çok şanslıyım. Umarım burada daha güzel işler yaparız" dedi. Ahmad'ın konuşması sırasında salonda duygusal anlar yaşandı.

"SANATSAL FAALİYETLERİMİZİ ARTIRACAĞIZ"

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ve Tiyatro Haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, tiyatronun farklı bir dili ve yaklaşımı olduğunu söyledi. Polat, "Dünya Tiyatro Günü, sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirciyle daha iyi bir iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı arttırmak için bir fırsat olarak görülmektedir. Yeşilyurt Belediyesi olarak sanatsal zenginliklerimizi sürekli destekliyoruz. Toplumsal meseleleri ele alan tiyatro oyunlarıyla birlikte, kısa film gösterimlerini Malatyalılarla buluşturmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi'nde eğitim hayatına devam eden Suriyeli Mohamad Ahmad'in Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu'nda aktif olarak görev aldığını ifade eden Polat, "Suriye'de dünyanın gözü önünde yaşanan zulüm ve acı ortada. Mohamad Ahmad kardeşimiz ise burada hem eğitim hayatını sürdürüyor hem ensar kardeşlerine yardımcı olurken bir yandan da sanatsal faaliyetlerde yer alması takdire şayan bir harekettir. İlk kez sahneye çıktığı oyunda çok başarılı gördük, kendisini kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Tek perdelik oyunda sahne sanatlarının yaşatılması ve tiyatro oyunlarının başarıyla sahnelenmesi için çaba harcayan yönetmen ile oyuncuların üzerinde çalıştıkları bir oyununun hazırlık safhası ve rollerini yaşatma çabaları anlatırken, bir yandan ise gündelik hayatlarındaki komik olaylar ele alındı. Tiyatro oyunlarının perde arkasında yaşanan komik olayları sahneye taşıyan genç tiyatrocular ayrıca televizyonlarda yayınlanan bazı dizilerin milli ve manevi değerlere, kültürel zenginliklerimize ne tür zarar verdiğini, kredi kartı kullanamayan insanların başına gelen sıkıntıları komedi yönüyle anlatmaları izleyicilerden tam not aldı. Sanatseverler genç tiyatrocuları uzun süre ayakta alkışladılar. Senaryosunu Erdinç Aydın'ın yazdığı, yönetmenliği Ömer Konakcı'nın üstlendiği oyunda Mohamad Ahmad, Ömer Konakçı, Dilay Kılıç, Cem Çakır, Mirac Karaçorlu, Samet Güler, Melek Akyüz, Faruk Güler, Büşra Kılınç, Mehmet Tolga Tunç ve Arif Doğan oyuncu olarak yer aldı.

Oyun bitiminde sahneye davet edilen Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yönetmen Ömer Konakçı ile genç tiyatrocuları sergilenen başarılı oyun nedeniyle tebrik etti. Kaymakam Babahanoğlu, toplum ve aileyi çok yakından ilgilendiren böylesine güzel bir oyunun başarılı bir şekilde sergilenmesinden dolayı genç tiyatrocuları tebrik etti. Dünya Tiyatro Günü'nü kutlayan Kaymakam Babahanoğlu,"Kültürel, milli ve manevi değerlerini arttırmanın en önemli araçlarından biri sanattır. Eskiden bu tip sanat eserleri bize ait olmayan değerleri yansıtmada kullanılırdı şimdi ise bu durum değişti, değerlerimizi çok güzel yansıtan oyunlar ve filmler izleyebiliyoruz. Malatya'da da bu anlamda çok güzel tiyatro etkinlikleri oluyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde Ömer Konakçı ve ekibiyle zaman zaman çalışıyorduk. Oldukça yetenekli ve başarılı olan bu ekibin Belediye Başkanımız tarafından desteklenmesiyle etkileyici oyunlar sergiliyorlar. Tiyatrocularımız izleyiciyi de oyuna dahil ederek bazen ağlatıyor, bazen de güldürüyorlar. İki yıldır bende oyunlarını yakından takip ediyorum. Evrensel değerlerin yanı sıra bize ait olan milli ve manevi değerleri sanat yoluyla aktardıkları için Belediye Başkanımızı ve tiyatro grubumuzu tebrik ediyorum" diye konuştu.

Suriyeli Öğrenci Tiyatro Oyununda Rol Aldı

Suriyeli Öğrenci Tiyatro Oyununda Rol Aldı

Suriyeli Öğrenci Tiyatro Oyununda Rol Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim