• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Suriyeli mültecileri karşılayan Türk derneğine üst düzey sürpriz

Suriyeli mültecileri karşılayan Türk derneğine üst düzey sürpriz
Amerikan Türk Dostluk Derneği'nin (ATFA) Kentucky şubesi, eyaletlerine ilk ulaşan Suriyeli mülteci aileler için bir karşılama programı düzenledi.

Amerikan Türk Dostluk Derneği'nin (ATFA) Kentucky şubesi, eyaletlerine ilk ulaşan Suriyeli mülteci aileler için bir karşılama programı düzenledi. Bölgede büyük ses getiren programa, Louisville Belediye Başkanı Greg Fischer ile Demokrat Milletvekili John Yarmuth sürpriz ziyarette bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın ülkeye kabul edileceğini duyurduğu Suriyeli mülteciler gelmeye başladı. Gelişleri ülkede tartışmalara sebep olan Suriyeli mülteciler ile Türk toplum dernekleri yakından ilgileniyor.

Suriyeli mülteciler için düzenledikleri yardım kampanyaları ile ülke basınının dikkatini çeken Amerikan Türk Dostluk Derneği, ülkede Suriyeli mültecileri ilk karşılayan kuruluşlardan biri oldu. ATFA Kentucky, Louisville şehrine ulaşan ilk mülteci grubu için özel bir kahvaltı programı düzenledi.

Program özellikle yerel basında büyük ilgi gördü. Basın kuruluşları günler öncesinden programın yer ve saatini gösteren haberleri okurlarına duyurdu.

YENİ KOMŞULARI İLE BULUŞTULAR

Program, 10 kadar Suriyeli mülteci aileyi Amerika'daki yeni komşuları ile buluşturdu. Louisville Belediye Başkanı Greg Fischer ile Demokrat Kongre Üyesi John Yarmuth da programa sürpriz ziyarette bulundu. Mülteciler ile tanışan ve hatıra fotoğrafı çektiren Fischer ve Yarmuth bu anları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Kongre Üyesi John Yarmuth, Facebook ve Twitter hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Amerikan Türk Dostluk Derneği'nin Kentucky şubesinin düzenlediği programda, Louisville'de Suriyeli aileleri karşılamak harikaydı. Biz göçmenlerin ülkesiyiz ve aileniz yüzyıllardan beri burada olsun ya da birkaç gün önce gelmiş olsun, ülkemiz herkes için bir "umut bölgesi" vazifesi görüyor. Nefrete, korkuya ve ayrılığa izin vermemeliyiz" ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Greg Fischer ise John Yarmuth'un "Sevgi iş başında" içerikli Twitter mesajını paylaştı.

"OLABİLECEK EN GÜZEL ŞEKİLDE KARŞILANDIK"

Programı, ABC Televizyonuna ait WHAS 11 ile FOX Televizyonuna ait WDRB 41 de yakından takip etti. Yerel basında, Louisville halkın Suriyeli mültecileri sohbet ederek ve yiyeceğini paylaşarak sıcak bir şekilde karşıladığı belirtildi.

WHAS 11 televizyonuna mülakat veren Suriyeli Horia Aldobai, olabilecek en güzel şekilde karşılandıklarını söyledi. "Çok mutluyuz. Olabilecek en güzel şekilde karşılandık. Burada başka Suriyelileri görmekten mutluyuz. Buradaki karşılama bizi evimizde gibi hissettirdi" ifadesini kullandı.

Merkezi başkent Washington'da bulunan ATFA geçtiğimiz yıl sonunda Türkiye'deki Suriyeli mültecileri için battaniye ve palto kampanyası başlatmıştı. Yardım kampanyası sonucu toplanan 60 bin battaniye ve palto Aralık ayının başında ABD'den yola çıkmıştı.

Suriyeli mültecileri karşılayan Türk derneğine üst düzey sürpriz

Suriyeli mültecileri karşılayan Türk derneğine üst düzey sürpriz

Suriyeli mültecileri karşılayan Türk derneğine üst düzey sürpriz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim