• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Suriyeli Mülteciler Türkiye-isveç Dostluk Maçını İzleyecek

Suriyeli Mülteciler Türkiye-isveç Dostluk Maçını İzleyecek
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen 262 Suriyeli mülteci, Antalya'da oynanacak olan Türkiye-İsveç dostluk maçını izleyecek.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen 262 Suriyeli mülteci, Antalya'da oynanacak olan Türkiye-İsveç dostluk maçını izleyecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Gaziantep Valiliği ve Türkiye Futbol Federasyonu koordinasyonunda belirlenen 262 Suriyeli göçmen, Antalya'da oynanacak olan Türkiye – İsveç dostluk maçını izleyecek. Gaziantep'te yaşayan ve maçı tribünden izleyecek 262 Suriyeliden 22 çocuğun ise Türk ve İsveç milli takımı oyuncularıyla birlikte sahaya çıkarak, dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verecek.

"İNSANLIĞI YAŞATIYORUZ"

İnsanlığın Suriye ile ilgili büyük bir imtihandan geçtiğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, "Suriye'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Sayısız insan can verirken, milyonlarca Suriyeli vatanından uzakta hayata tutunmaya çalışıyor. İnsanlık, Suriye ile ilgili büyük bir imtihan verirken, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizler de Suriyeli gençlerin elinden tutuyoruz. Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimize ev sahipliği yapmanın yanı sıra, birçok proje ve faaliyet yoluyla Suriyeli gençlerin yeniden hayata tutunmaları, topluma ve evrensel değerlere uyum sağlayabilmeleri için gece-gündüz çalışıyoruz. Bu kapsamda, Spor Hizmetleri Dairesi olarak Gaziantep ilimizde yaşayan Suriyeli göçmen kardeşlerimiz için böyle bir proje düzenliyoruz. Bu proje ile Suriyeli gençlere destek olmanın yanı sıra başta ülkemizde ve ardından dünyada kamuoyunun dikkatini, yaşanan insanlık dramına çekmek istiyoruz. Bu ve benzeri projelerin, basın aracılığıyla sosyal medyadan ya da farklı mercilerde dile getirilerek yankı bulması, Suriye'de ve dünyanın birçok yerinde yaşanan insanlık dramının toplumun ve bireylerin vicdanında da yer edinmesini sağlayacaktır. Siz değerli dostlarımızın bu konuya hassasiyetle yaklaşacağını ve Suriyeli kardeşlerimiz için insanlık adına giriştiğimiz çabalara destek olacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

"ONLAR ARTIK BİZİM GENÇLERİMİZ"

Suriye göçmenlerle zor günleri kardeşlikle aştıklarını ifade eden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, "Gaziantep'te 350 bin Suriyeli kardeşimiz yaşıyor. Bu kardeşliğin beşinci yılına giriyoruz. Sizler ve bizler çok zorluk çektik. Biz ensar olduğumuzu, siz de muhacir olarak kardeş olduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Bu zor yılları bu kardeşlikle aştık. Artık Suriyeli gençler bizim gençlerimizle birlikte sosyal, kültürel ve spor etkinlikleri yapıyoruz. Buradan Gençlik ve Spor Bakanımıza, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüze ve tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"A MİLLİ TAKIMI DESTEKLEYECEKLER"

Kardeşliğin her zaman ön planda tutulması gereken tribünlerde Suriyeli göçmenlerin Türkiye A Milli Takımını yalnız bırakmayacağını söyleyen Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise, "Gaziantep'te bulunan 22'si çocuk olmak üzere 262 Suriyeli göçmen kardeşlerimizi A Milli Takımımızın Antalya'da İsveç ile oynayacağı dostluk müsabakasına götüreceğiz. Kardeşlerimizle birlikte A Milli Takımımızı destekleyeceğiz. Orada tüm dünyaya kardeşliğin ön planda tutulması gereken yerden yani tribünlerden, kardeşliğimiz bir kez daha ilan edeceğiz. 22 Suriyeli göçmen çocuğumuz ise A Milli Takımız ve İsveç Milli Takımıyla birlikte sahada olacaklar. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz" dedi.

262 kişilik Suriyeli göçmen kafilesi Antalya'ya gitmek üzere Çarşamba günü yola çıkacak. Maçın ardından ise tekrar şehre dönecek.

Suriyeli Mülteciler Türkiye-isveç Dostluk Maçını İzleyecek

Suriyeli Mülteciler Türkiye-isveç Dostluk Maçını İzleyecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim