• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Suriyeli Mülteciler Golleri Barış İçin Atıyor

Suriyeli Mülteciler Golleri Barış İçin Atıyor
Suriyeli genç göçmenlerden oluşan futbol takımları arasında gerçekleştirilen Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Ligi Futbol Turnuvasında, grup müsabakaları...

Suriyeli genç göçmenlerden oluşan futbol takımları arasında gerçekleştirilen Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Ligi Futbol Turnuvasında, grup müsabakaları tamamlanırken, çeyrek final müsabakaları ise 17 Nisan'da başlayacak.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Suriye'den Türkiye'ye gelen göçmenlerin katılımıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle organize edilen Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvasında mücadele eden 18 -25 yaş aralığındaki Suriyeli göçmenler, sporun toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlayan büyük etkisiyle kentin sosyal hayatına uyum sağlamaya devam ediyor. 24 farklı takımdan 300'ü aşkın Suriyeli genç göçmeni yeşil sahada buluşturan futbol turnuvasında seyir zevki yüksek ve bir o kadarda heyecanlı geçen müsabakalarda barış için atılan şık goller izleyenlerden büyük alkış topluyor.

GECE MAÇLARI TURNUVAYA BÜYÜK RENK KATIYOR

Şehitkamil Belediyesi Gazikent İlçe Stadyumu ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü TOHM Futbol Sahası'nda oynan Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası müsabakaları, adeta şenlik havasında geçiyor. Suriyeli göçmen sporcuların ailelerinin de tribünlerdeki yerini aldığı müsabakalarda, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığınca görevlendirilen hakemler, turnuvanın sevk ve idaresini büyük bir profesyonellikle yürütüyor.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINDAN BÜYÜK DESTEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organizasyonunda 17 Nisan 2016 tarihinde Kamil Ocak Stadyumu'nda tamamlanacak organizasyonun finalinde ise turnuvada yer alan takımlar içerisinden seçilecek bir altın karma takımı ile ülkemizde önemli başarılar elde etmiş eski futbolcu ve sanatçılardan oluşan bir takım gösteri maçı yapacak. Futbol turnuvasının tamamlanmasıyla birlikte Gaziantep Valiliği koordinasyonunda; Şehitkamil Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı, İstikrar Spor Kulübü Derneği ve Mimber-Şam Derneği işbirliğiyle küçük ve minik yaştaki Suriyeli göçmenlere yönelik farklı salon sporları branşlarında etkinlik ve aktiviteler düzenlenecek.

Suriyeli Mülteciler Golleri Barış İçin Atıyor

Suriyeli Mülteciler Golleri Barış İçin Atıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim