• BIST 9673.9
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Suriyeli mülteciler Edirne'ye doğru yürüyüşe geçti

Suriyeli mülteciler Edirne'ye doğru yürüyüşe geçti
Büyük İstanbul Otogarı'ndan yola çıkarak TEM otoyolu Edirne istikametine yürüyen Suriyeli sığınmacılardan oluşan kalabalık grup Mahmutbey gişelerini geçti.


Esenler Otogarı'nda sığınmacılara tahsis edilen otobüslere binmeyip Avrupa hayalini gerçekleştirmek isteyen yaklaşık 100 kişilik bir grup, TEM otoyolu Edirne istikametine doğru yürüyüşe geçti. Suriyeli sığınmacıları TEM otoyolu kenarında gören bazı sürücüler emniyet şeridinde durdu. Onlara yardım etmek isteyen sürücüler kadın ve çocuk sığınmacıları araçlarına alarak yollarına devam etti.

TEM'de Edirne'ye doğru yürüyüşlerini sürdüren  Suriyeli sığınmacıları bazı sürücüler görerek emniyet şeridinde durdu. Onlara yardım etmek isteyen sürücüler kadın ve çocuk sığınmacıları araçlarına aldı. 

Saat 09:00 sıralarında TEM otoyolunda emniyet şeridinde yürüyen Suriyelileri gören bir sürücü panelvan aracıyla emniyet şeridinde durdu.  Yahya Albayrak isimli sürücü kadın ve çocukların bulunduğu yaklaşık 25 Suriyeli sığınmacıyı aracına bindirdi. Onları Edirne'ye kadar götüreceğini söyleyen Albayrak, “Edirne tarafına gidiyorum. Arkadaşları zor durumda gördüğüm için aracıma aldım. Yaklaşık 25 kişi var araçta. Onları Edirne'ye kadar götüreceğim" dedi.

ANNESİNİ BIRAKARAK GÖZYAŞLARI ARASINDA ARACA BİNDİ

Suriyeli bir kadın, araçta yer olmadığı için kendisi yerine 5-6 yaşlarındaki çocuğunun araca alınmasını istedi. Çocuk annesinden ayrılmak istemese de gözyaşları arasında araca bindi. Bir servis aracı da yol kenarında durarak, yaklaşık 20 Suriyeli sığınmacıyı aracına aldı. Sürücü, “Bugün araç boştu. Çocuklara yardımcı olmak için durduk. Aracımız Silivri'ye kadar gidecek. Silivri sapağında onları götüreceğiz"  dedi. Geri kalan sığınmacılar emniyet şeridinden Edirne istikametine doğru yürümeye devam ediyor. 

KAMPLARA DÖNMEYENLER YÜRÜYOR

Otogardaki Cumhuriyet Camii avlusunda bekleyişini sürdüren sığınmacıların büyük bölümü, kendileri için tahsis edilen otobüslere binerek kamplarına dönerken otobüslere binmek istemeyen yaklaşık 100 kişilik Suriyeli grup, gece saatlerinde  Avrupa hayalini gerçekleştirmek için Esenler Otogarı'ndan TEM otoyoluna çıkarak Edirne istikametine doğru yürüyüşe geçti. Yolculuk sırasında  bazı çocukların zaman zaman yürümekte güçlük çekip oturarak dinlendiği görüldü. Yetkililerin herhangi bir engelleme ve önlem almadığı sığınmacıların Mahmutbey gişelerini geçti. Bazı sığınmacılar, günlerdir otogarda beklediklerini, Türkiye’de yaşam şartlarının zor olduğunu ve bu nedenle Edirne sınırını aşarak Avrupa ülkelerine gitmek istediklerini söyledi.

Emniyet şeridinden yürüyen sığınmacıları polis takip ediyor.

SÜRÜCÜLER KADIN VE ÇOCUK SIĞINMACILARI ARAÇLARINA ALDI

TEM'de Edirne'ye doğru yürüyüşlerini sürdüren  Suriyeli sığınmacıları bazı sürücüler görerek emniyet şeridinde durdu. Onlara yardım etmek isteyen sürücüler kadın ve çocuk sığınmacıları araçlarına aldı.

YAKLAŞIK 25 SIĞINMACIYI ARACINA ALDI

Saat 09:00 sıralarında TEM otoyolunda emniyet şeridinde yürüyen Suriyelileri gören bir sürücü panelvan aracıyla emniyet şeridinde durdu. Yahya Albayrak isimli sürücü kadın ve çocukların bulunduğu yaklaşık 25 Suriyeli sığınmacıyı aracına bindirdi. Onları Edirne'ye kadar götüreceğini söyleyen Albayrak, “Edirne tarafına gidiyorum. Arkadaşları zor durumda gördüğüm için aracıma aldım. Yaklaşık 25 kişi var araçta. Onları Edirne'ye kadar götüreceğim" dedi.

ANNESİNİ BIRAKARAK GÖZYAŞLARI ARASINDA ARACA BİNDİ

Suriyeli bir kadın, araçta yer olmadığı için kendisi yerine 5-6 yaşlarındaki çocuğunun araca alınmasını istedi. Çocuk annesinden ayrılmak istemese de gözyaşları arasında araca bindi. Bir servis aracı da yol kenarında durarak, yaklaşık 20 Suriyeli sığınmacıyı aracına aldı. Sürücü, “Bugün araç boştu. Çocuklara yardımcı olmak için durduk. Aracımız Silivri'ye kadar gidecek. Silivri sapağına kadar onları götüreceğiz"  dedi.

Geri kalan sığınmacılar emniyet şeridinden Edirne istikametine doğru yürümeye devam ediyor.

31465392.jpg

31465399.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim