• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Suriyeli İzzettin’in Zor Görevi

Suriyeli İzzettin’in Zor Görevi
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin çocuklarının yaşam koşulları ve zor görevleri insanların yüreğini sızlatıyor.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin çocuklarının yaşam koşulları ve zor görevleri insanların yüreğini sızlatıyor. Şehir merkezlerinde kucaklarındaki bebeklerle dilenen çocuklar iç savaşın ve ülkelerindeki karışıklığın bedelini en ağır ödeyenler oluyor. Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde kucağındaki 2-3 yaşlarındaki kardeşi ile dilenen 10 yaşlarındaki İzzettin çocukluğunu yaşayacağı yerde evin tüm yükünü el açarak sırtlamaya çalışan Suriyeli çocuklardan sadece biri.

Suriye'deki iç savaştan kaçanların büyük bir kısmı kamplarda barındırılırken, gerek yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine geçme hayali kuran gerekse aldıkları serbest dolaşım kartları ile ülkenin değişik şehirlerinde yaşayan Suriyeliler dilencilik yaparak nafaka kazanmaya çalışıyor. Kucağındaki bebeklerle dilenen çocukları ise ailedeki büyükler refakat ederken kış mevsiminin ayazında savaşın soğuk yüzü ise Suriyeli çocuklarda daha acı bir şekilde ortaya çıkıyor.

Kucağındaki kardeşi ile yol güzergahlarında karşılaştığı herkese el açıp bir ekmek parası isteyerek dilenen Suriyeli İzzettin, ülkesindeki yaşantılarına dair pek bir şey hatırlamasa da yaşından ve boyundan büyük sorumluluğunu bir oyun havasında yerine getirmeye çalışıyor. Uzattığı ele sıkıştırılan her sadakayı kendisine refakat eden büyüklerine teslim eden İzzettin'in kucağındaki kardeşi soğuk kış gününe rağmen yarı çıplak haliyle savaşın bedelini en ağır şekilde ödeyen masumlardan birisi. Nerde yaşadıklarını ve nereye gideceklerini dahi bilmeyen Suriyeli çocukların oyun gibi yerine getirdikleri dilencilik vazifesi ilerleyen günlerde içinden çıkılmaz bir sorunlar yumağının habercisi gibi görünüyor.

Suriyeli İzzettin’in Zor Görevi

Suriyeli İzzettin’in Zor Görevi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim