• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Suriyeli Firmalar GTO’da Bir Araya Geldi

Suriyeli Firmalar GTO’da Bir Araya Geldi
Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO), Odaya kayıtlı Suriyeli firmalara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO), Odaya kayıtlı Suriyeli firmalara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, "Suriyeli üyelerimizi dinledik ve Odamız çalışmaları hakkında bilgi verdik" dedi.

GTO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına çok sayıda üye Suriyeli firma temsilcisi katıldı. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkelerindeki iç savaş dolayısıyla Gaziantep'e gelen Suriyeli iş adamlarının farklı sektörlerden iş dünyasına katıldığını belirtti. Şehir merkezi ve sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren Suriyeli firmaların GTO'nun da üyesi olduğunu söyleyen Bartık, "Suriyeli firmaların çoğunluğu gıda, tekstil, plastik ve hizmet sektörlerinde çalışıyor. Bu şirketlerle tanışmak, hizmetler hakkında bilgi vermek ve sorunlarını dinlemek amacıyla düzenlediğimiz toplantı verimli geçti. Hangi alanlarda çalıştıklarını ve ne yapmak istediklerini öğrendik. Suriyeli üyelerimizi dinledik ve Odamız çalışmaları hakkında bilgi verdik. Birçok alanda yapılabilecek ortak çalışmalar ve işbirliği potansiyeli var" dedi.

Suriyelilerin belli koşullar altında iş piyasasına katılmasını öngören düzenlemenin de Resmi Gazete'de yayınlandığını hatırlatan Bartık, bu düzenlemeyle kayıt dışı çalışan Suriyelilerin kayıt altına alınacağını, bunun da ekonomiye katkı sağlayacağını ifade etti. Bartık, "Suriyeli yatırımcılar iş dünyasının içinde ekonomiye girdi sağlamakta ve bazı firmalar Gaziantepli firmalarla işbirliği yapmaktadır. Bu işbirliği hem pazar tecrübelerinin paylaşılması hem de güçlerin birleştirilmesi anlamında Önem taşımaktadır. Yaşanan bazı bürokratik sıkıntılar ise en kısa zamanda aşılacaktır" diye konuştu.

Suriyeli firmalarla tanışma toplantısının yanı sıra bu ülkeye insani yardım gönderen çeşitli yardım kuruluşlarıyla da bir araya geldiklerini anlatan Bartık, yardım kuruluşlarının yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını ve ürün temininde Gaziantepli firmalara öncelik tanınmasını istediklerini kaydetti.

Suriyeli Firmalar GTO’da Bir Araya Geldi

Suriyeli Firmalar GTO’da Bir Araya Geldi

Suriyeli Firmalar GTO’da Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim