• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Suriyeli Doktorlar ’Tıp Diplomalarının’ Türkiye’de Kabul Görmesini İstiyor

Suriyeli Doktorlar ’Tıp Diplomalarının’ Türkiye’de Kabul Görmesini İstiyor
Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Suriye'de ki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen doktorların tıp diplomalarının kabul görmediği için...

Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Suriye'de ki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen doktorların tıp diplomalarının kabul görmediği için mesleklerini icra edemediklerini ve vasıfsız insan konumuna düştüklerini söyledi.

Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, kentte bulunan Suriyeli doktorlar ile beraber basın toplantısı düzenledi. Mazlum-Der Kayseri Şube'sinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Taş, Kayseri'de bulunan 15 doktorun diplomalarının kabul görmediğini söyleyerek, mesleklerini icra etmek istediklerini kaydetti. Taş, "Canlarını ve ailelerini kurtarmak için güvenli liman olarak gördükleri Türkiye'ye sığınan bir kısmı da Kayserimize sığınmış bulunan bu doktorlar ne yazık ki ülkelerinde ve Avrupa'da doktorluk yapabiliyor iken Türkiye'de diplomaları kabul edilmediği için vasıfsız, mesleksiz insan konumunda bulunuyorlar. Çoğu zaman amelelik yapmak durumunda kalıyorlar, oda ellerinden gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Taş, "Mazlum-Der Kayseri Şubesi olarak ülkelerinde topluma şifa dağıtarak insanlığa hizmet verir durumda iken sığınmacı olarak bulundukları Türkiye'de YÖK ve Sağlık Bakanlığı tarafından ellerindeki tıp diplomaları kabul görmediği için işsiz, mesleksiz konumunda mağdur ve mazlum hale gelen çeşitli branşlardaki Suriyeli tıp doktorlarının mağduriyetlerine bir an önce çözüm bulunarak insanlığın hizmetinde istihdam edilmeleri için hükümetimizi, Sağlık Bakanlığını ve YÖK'ü acil olarak göreve davet ediyoruz" diye konuştu.

Ülkelerinde devam eden savaştan kaçarak Kayseri'ye yerleşen Suriyeli diş hekimi Ömer Carcanazi de, diplomalarının kabul görmediği için mağdur olduklarını ve doktorların vasıfsız işlerde çalıştıklarını belirtti. Kendi vatandaşlarına hizmet etmek için Kayseri'de bir hastanenin açılmasını istediklerini kaydeden Carcanazi, yardım eli beklediklerini sözlerine ekledi.

Suriyeli Doktorlar ’Tıp Diplomalarının’ Türkiye’de Kabul Görmesini İstiyor

Suriyeli Doktorlar ’Tıp Diplomalarının’ Türkiye’de Kabul Görmesini İstiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim