• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Suriyeli Çocukların Yeni Yıl Hayalleri Okul, Kıyafet Ve Soba

Suriyeli Çocukların Yeni Yıl Hayalleri Okul, Kıyafet Ve Soba
Antalya'ya sığınan Suriyeli çocuklar yeni yılı soğuk havada naylon çadırlarda buruk bir şekilde karşılıyor.

Antalya'ya sığınan Suriyeli çocuklar yeni yılı soğuk havada naylon çadırlarda buruk bir şekilde karşılıyor. Çocukların yeni yıl hayallerini ise okul, ev, kıyafet ve çok üşüdükleri için soba süslüyor.

Tüm dünyayla birlikte Türkiye de saatler sonra yeni yıla merhaba diyecek. Yeni yıl için özellikle büyükşehirlerde hazırlıklar yapılıp 2016 heyecanla beklenirken, ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler ise yeni yılı buruk karşılıyor. Turizmin başkenti Antalya da mültecilere ev sahipliği yapan büyükşehirlerden biri. Antalya'nın kent merkezinde 30 kilometre uzaklıktaki Serik ilçesinde boş bir arazide naylon çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelerin yeni yıl hayallerini eksikliklerini hissettikleri malzemeler süslüyor.

Kışın etkisini hissettirmeye başlamasıyla birlikte üzerilerinde giyecek kıyafetleri olmayan Suriyeli çocuklar, annelerinin yemek yapmak için yaktığı ateşin başında ısınmaya çalışıyor. Yaşları 5 ile 12 arasında değişen çocuklar, çorapsız ayaklarına geçirdikleri yırtık terlikleriyle tüm olumsuzluklara rağmen yeni yıl için hayal kurmayı ihmal etmediler. Çocuklar yeni yıldan eksikliklerini hissettiği oyuncak, okul ve kıyafetler dilerken babaları ise bir an önce savaşın durmasını, barışın hakim olmasını ve evlerine dönebilmeyi hayal ediyor.

"SAVAŞ DURSUN, BARIŞ GELSİN"

45 yaşındaki 7 çocuk babası Rıdvan Şaban, Suriye'deki savaş nedeniyle ülkelerini terk ettiklerini belirterek şimdilerde çok perişan bir hayat sürdüklerini söyledi. Türkiye'nin kendilerine kucak açmasından dolayı minnettar olduğunu da belirten Şaban'ın yeni yıldan dileği ise "Burada 10 kişilik ailemle yaşıyorum. Yeni yılda Allah'ın her yere barış vermesini bekliyoruz. Allah'tan ümit kesilmez halimiz perişan savaştan kaçtık geldik" dedi.

5 çocuğu ve iki eşi bulunan 42 yaşındaki Nedal İhsan da giyecek kıyafetlerinin olmamasından ve soğuktan dert yakındı. Naylon çadırlarda yaşamaya çalıştıklarını belirten İhsan, "Bu arazide naylon odun toplayıp yakıp ısınmaya çalışıyoruz. Kıyafetimiz yok, yiyeceğimiz yok hiçbir şeyimiz yok. Her şeyi Allah'tan bekliyoruz. Çevredeki insanlar bize yardım ediyor" dedi. İhsan'ın yeni yılla ilgili hayalleri ise, "Yeni yıl inşallah savaş her yerde son bulur ve bizde kendi memleketimize geri döneriz. Orada hala akraba ve kardeşlerimiz var" dedi.

ÖĞLE YEMEĞİNDE ÇORBA

Yanları isli büyükçe bir tencere içerisinde çocuklarına yemek hazırlayan 40 yaşındaki Meryem Şaban, yemek yapmak için bir şey kalmadığını o nedenle sadece mercimek çorbası yapabildiğini söyledi. Akşam sabah sadece mercimek çorbası içebildiklerini belirten Şaban, çocuklarının açlıktan hasta olmasından korktuğunu söyledi.

SURİYELİ ÇOCUKLARIN YENİ YIL HAYALLERİ

Çıplak ayağında yırtık terlikle soğukla mücadele eden 10 yaşındaki Hilal Aran'in yeni yıl hayallerini okul ve kıyafetler süsledi. Evinden ayrı kaldığını ve arkadaşlarını çok özlediğini belirten minik kız "Okul, iş ve elbise istiyorum. Yeni yıldan sobada istiyorum" dedi.

Halil El Ebroh ise "Savaş istemiyorum barış istiyorum. Okula gidemiyorum okul istiyorum. Çok üşüyoruz o yüzden ev istiyorum" hayalini kurabildi.

Suriyeli Çocukların Yeni Yıl Hayalleri Okul, Kıyafet Ve Soba

Suriyeli Çocukların Yeni Yıl Hayalleri Okul, Kıyafet Ve Soba

Suriyeli Çocukların Yeni Yıl Hayalleri Okul, Kıyafet Ve Soba

Suriyeli Çocukların Yeni Yıl Hayalleri Okul, Kıyafet Ve Soba

Suriyeli Çocukların Yeni Yıl Hayalleri Okul, Kıyafet Ve Soba

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim