• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Suriyeli Çocukların Türk Bayrağı Sevgisi

Suriyeli Çocukların Türk Bayrağı Sevgisi
Konya'nın Akşehir ilçesindeki Suriyeli çocukların eğitime kazandırılması ile ilgili yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Konya'nın Akşehir ilçesindeki Suriyeli çocukların eğitime kazandırılması ile ilgili yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Akşehir Yazla Mahallesi'ndeki çadır kentte yaşayan Suriyeli tarım işçilerinin okul çağındaki çocukları eğitim almaya başladılar.

Yazla Mahallesi'ndeki belediye binası Suriyeli çocuklar için tahsis edilerek bu binada çocuklara eğitim verilmeye başlanıldı. Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce açılan Türkçe Öğretim Kursu'na 34 Suriyeli öğrenci kayıt yaptırdı. İki sınıfta eğitim alan Suriyeli çocuklar, Akşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca tahsis edilen servisle çadır kentten okula taşınıyor. Suriyeli çocukların öğle yemekleri ise Akşehir Belediyesi'nce karşılanıyor.

Yazla İlkokulu Müdürü Fatih Duman ve Müdür Yardımcısı Ramazan Metli'nin uğraşı ile hazır hale getirilen eğitim merkezi, normal okulları aratmayacak şekilde dizayn edildi.

Suriyeli öğrencilerin ve ailelerinin durumunu yerinde görmek amacıyla Akşehir ilçe protokolü Yazla Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Ziyarete Akşehir kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe başkanı A. Bahadır Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yıldız katıldı.

Yazla Mahallesi'ndeki eğitim merkezini ziyaret eden heyet burada eğitim alan Suriyeli çocuklarla sohbet etti. Çocukların ezbere İstiklal Marşı okuması ziyaret eden protokol tarafından alkışlandı.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, "Sizin de ülkenizde bağımsızlık marşınız söylenir. İnşallah sizde memleketinize, Suriye'nize dönersiniz, büyürsünüz sizin de çocuklarınız olur ve memleketinizi tekrar inşa edersiniz. Bugün bizlerin misafirisiniz. Sizleri burada misafir etmekten mutluyuz. Güzel bir okul ortamına kavuştunuz. Şimdi sizlere düşen görev burada öğretmenlerinizin sizlere öğrettiklerini iyi öğrenmek. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşadığınız sürede, Türkçeyi ne kadar iyi öğrenebilirseniz sizin için bunlar çok gerekli ve faydalı olacak" dedi.

SURİYE BAYRAĞI YERİNE TÜRK BAYRAĞI ÇİZDİLER

Heyet diğer sınıfa geçerek oradaki Suriyeli öğrencilerle de sohbet etti. Öğretmenlerin Suriyeli çocuklara bayrak resmi çizelim dediğinde çocukların Suriye bayrağı yerine Türk bayrağını çizdiklerini söylemesi ziyaretçileri duygulandırdı. Kaymakam Sezgin, "Demek ki çocukların kalbinde Türkiye Cumhuriyeti'nin onlar için çok önemi var, bunu kavramışlar. Milletimiz onlara kucak açtı. Onları savaş ortamında burada misafir ediyor. Özellikle savaştan çocuklar çok etkileniyor. Bunlar savaşın çocukları. Ama dileğimiz inşallah bu çocuklar barışın çocukları olsun. Savaşlar bitsin, çocukların barış dolu dünyada yaşamaya hakkı var. Suriyeli çocukların bayrak resmi çizelim denildiğinde Türk bayrağı çizmeleri çocuk kalbinin bir ifadesidir. Söylenecek söz yok" diye konuştu.

BİZ ONLAR İÇİN ENSARIZ

Öğretim merkezinin ardından Suriyelilerin kaldığı Çadır kente geçen heyet buradaki büyüklere çocuklarını öğretim merkezine göndermeleri konusunda telkinde bulundu. Akşehir Belediye başkanı Dr. Salih Akkaya'da Suriyeli çocuklara kitap ve balon dağıttı. Çocuklar hediyeleri alınca sevinçle "Türkiye" diye bağırırken, Başkan Akkaya da çocuklarla sohbet etti. Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı'mızın oluşturduğu program kapsamında buradaki Suriyeli çocuklarımız okula gidiyorlar. 2 ay bu okul devam edecek. Okula gidiş gelişlerinde servis hizmetlerini Kaymakamlığımız, yemek hizmetlerini de Akşehir Belediyesi olarak bizler karşılıyoruz. İnşallah onlar bu okulda gerekli dersleri ve özellikle Türkçeyi öğrenecekler. Onlar bizim misafirimiz. Onlar için biz Ensar'ız, onlar muhacir. Geçmişte Peygamber Efendimize nasıl Medine Müslümanları Ensar olarak görevlerini ifa ettiyse, bizde her zaman Ensar olarak görevlerimizi ifa etmeye gayret edeceğiz. İnşallah bir an önce ülkelerindeki savaş ve problemler hallolur ve onlarda kendi özledikleri yurtlarına dönerek orada daha huzurlu bir şekilde yaşarlar. Burada yaşadıkları sürece Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız nasıl bizlere önderlik ettiyse, bizde Akşehir olarak Akşehir Belediyesi olarak onlara en güzel şekilde ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Suriyeli Çocukların Türk Bayrağı Sevgisi

Suriyeli Çocukların Türk Bayrağı Sevgisi

Suriyeli Çocukların Türk Bayrağı Sevgisi

Suriyeli Çocukların Türk Bayrağı Sevgisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim