• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Suriyeli çocuklara mezar olan yangın kamerada

Suriyeli çocuklara mezar olan yangın kamerada
Zeytinburnu'nda 2 Suriyeli çocuğa mezar olan yangın cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Zeytinburnu'nda 2 Suriyeli çocuğa mezar olan yangın cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Küle dönen evde çocuklardan geriye bebek arabaları ve ayakkabıları kaldı.

Yangın, saat 04.00 sıralarında Veliefendi Mahallesi, Yeşilyol D Sokak'ta bulunan Güler Apartmanı'nın giriş katında meydana geldi. İddiaya göre; 6 kişilik Suriyeli bir ailenin kaldığı evde elektrik sobasından çıkan yangın, bir anda bütün daireyi kapladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Suriyeli baba Muhammed Weysi, alevlerin arasından ailesini kurtarmaya çalışırken ağır yaralandı. Vücudunun çeşitli yerleri yanan baba Muhammed, eşi Muntua, 1,5 yaşındaki bebeğini ve 12 yaşındaki kızını dışarı çıkarmayı başardı. Çaresiz baba, evde kalan 5 yaşındaki oğlu Weysi Weysi ve 9 yaşındaki kızı Reyyen Weysi'yi ise dışarı çıkarmayı başaramadı. Alevlerin arasında kalan 2 çocuk, feci şekilde yanarak can verdi.

Günün aydınlanmasıyla facia daha net ortaya çıktı. Yangının elektrik kontağından çıktığı belirtilirken, evin ağır hasar alması ve evdeki pek çok eşyanın alevler sebebiyle erimesi dikkat çekti. Vefat eden çocuklardan geriye ise ayakkabıları ve bebek arabaları kaldı. 2 Suriyeli çocuğun yangında öldüğünü belirten vatandaşlar, evdeki diğer iki çocuğun yaralı olarak kurtulduğunu ifade etti. Suriyeli ailenin 2 yıldır Zeytinburnu'nda ikamet ettiğini aktaran çevre sakinleri, ailenin yardımlarla ayakta kaldığını dile getirdi.

EV SAHİBİ: OLAY ELEKTRİKLİ ISITICI KULLANILDIĞI İÇİN OLMUŞ

Yangının doğalgaz sobası yerine, elektrik sobası kullanılması yüzünden çıktığını öne süren evin sahibi Kemal Güler, "Bu tür araçların evlerde kullanılmaması gerekiyor. Yağlı radyatör kullanılması gerekiyor. Ancak elektrikli ısıtıcı kullanılmış. Bunlar her zaman yangına neden olabiliyor. Her odada ısıtıcı var. Elektrik kontağına çok yüklenilmiş olabilir. Tüm olay elektrikli ısıtıcı kullanılması sebebiyle olmuş. Çok üzgünüm. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Öte yandan yangın vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Olayın yaşandığı evden yükselen alevler ve vatandaşların alevleri söndürmek için yangına kum ile kovalarla su atması dikkat çekti.

Suriyeli çocuklara mezar olan yangın kamerada

Suriyeli çocuklara mezar olan yangın kamerada

Suriyeli çocuklara mezar olan yangın kamerada

Suriyeli çocuklara mezar olan yangın kamerada

Suriyeli çocuklara mezar olan yangın kamerada

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim