• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Suriyeli Çocuklara Aşı Çalışmaları Başladı

Suriyeli Çocuklara Aşı Çalışmaları Başladı
Adıyaman İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Adıyaman Çadır Kentte kalan Suriyeli çocuklara yönelik aşı çalışmaları başladı.

Adıyaman İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Adıyaman Çadır Kentte kalan Suriyeli çocuklara yönelik aşı çalışmaları başladı.

Aşı çalışmalarına, Adıyaman Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, İl Sağlık Müdürü Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, AFAD İl Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ katıldı. Aşı çalışmalarıyla ilgili düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, " Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi, 2005 yılında, aşılamanın desteklenmesi için aşı haftası yapılmasına karar vermiştir. Böylece ilk "Aşı Haftası" Ekim 2005 tarihinde yapılmıştır. Bu kapsamda 2014 yılına kadar düzenlenen altı "Avrupa Aşı Haftası" etkinliğine ülkemiz de katılmıştır. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi tarafından 24-30 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenmesine karar verilen "11.Avrupa Aşı Haftası"nda ana tema bağışıklamanın önemine vurgu yaparak farkındalığı ve aşı kapsayıcılık oranlarını artırmak olarak belirlenmiştir. Aşı, insan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneği olan virüs, bakteri gibi mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin etkilerinin ortada kaldırılarak, geliştirilen biyolojik maddelere denir. Aşı insanları hastalıklardan ve bu hastalıklardan kaynaklanan bebek, çocuk ölümleri ve sakatlıkları önleyebilmek amacıyla sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. Aşıların zamanında ve takvimine uygun aralıklarla uygulanması çok önemlidir. Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumlar, hastalıkların yayılmasına karşı direnç gösterirler. Bu yolla toplumsal bağışıklık düzeyi arttığından hastalıklara ait salgınların önüne geçilmiş olunur ve henüz aşılanmamış, aşılanmaya engel oluşturan kanser ve immün yetmezlik gibi hastalığı olanlarda korunmuş olur. Sonuç olarak, sadece çocuklar değil bağışık olmayan tüm yetişkinler yaşlarına uygun olarak tetanoz, difteri, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, grip, pnömokok, hepatit A ve hepatit B, suçiçeği, tüberküloz hastalıklarına karşı aşılanmalıdır. Hastalıklar açısından riskli ülkelere seyahat edecekler ise bölgenin özelliğine göre gerekli aşıları yaptırmalıdır. Aşılar Sağlık Bakanlığı kurum ve kuruluşlarında ücretsiz olarak uygulanmaktadır. Aşı Haftası, aşılama ve aşı ile korunulabilir hastalıklar konusundaki bilinci artırmak, her çocuğun aşılanması gerektiği mesajını topluma ulaştırmak amacıyla, her yıl düzenlenmektedir. Hafta vesilesiyle öncelikle çocuklarımızın Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak uygulanan aşı takvimine göre eksik aşısı varsa tamamlatılması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Ülkemizde yalnızca aşı uygulanarak, uygulanması sağlanarak her yıl yaklaşık 40 bin ile 50 bin bebeğin aşı ile korunabilir hastalıklardan ölümü engellenmektedir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından aşı çalışmalarına başlandı. Aşı çalışmaları bir yandan yapılırken diğer yandan ise Suriyeli çocuklar tarafından bir birinden güzel gösteriler yapıldı.

Suriyeli Çocuklara Aşı Çalışmaları Başladı

Suriyeli Çocuklara Aşı Çalışmaları Başladı

Suriyeli Çocuklara Aşı Çalışmaları Başladı

Suriyeli Çocuklara Aşı Çalışmaları Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim