• BIST 9720.46
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Suriyeli çocuklar için eğitim merkezi açıldı

Suriyeli çocuklar için eğitim merkezi açıldı
Hatay'da Türk Kızılayı Akdeniz Afet Yönetim Merkezi Müdürlüğü'nce Suriyeli çocuklar için yaptırılan 6 derslikli, 1 anasınıfı ve idari hizmet odalarından...

Hatay'da Türk Kızılayı Akdeniz Afet Yönetim Merkezi Müdürlüğü'nce Suriyeli çocuklar için yaptırılan 6 derslikli, 1 anasınıfı ve idari hizmet odalarından oluşan geçici eğitim merkezi törenle açıldı.

Hatay'ın Belen ilçesinde yapılan geçici eğitim merkezinin açılışına Hatay Valisi Topaca, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve çok sayıda Belenli katıldı.

Açılışının yapılacağı geçici eğitim merkezinin 6 derslik, 1 anasınıfı ve idari hizmet odalarından müteşekkil olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, okulda 359, il genelindeki 139 geçici eğitim merkezinde ise toplamda 53 bin 692 Suriyeli çocuğun eğitim aldığını vurguladı. Karahan, "Türkiye'de kamp dışında en çok öğrencisi olan il biziz. Biz zor olanı başardık ve şehirlere dağınık halde ikamet eden Suriyeli öğrencileri okullaştırdık." dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise burada bir güzellik, bir iyiliğin açılışı için bulunduklarını anlatarak, geçici koruma kapsamında ülkeye gelen Suriyelilere ensar olduklarının altını çizdi. Kınık, şunları kaydetti: "Biz Türk halkı olarak onlara kucaklarımızı, kapılarımızı açtık. Elimizden geldiğince onlara yabancı bir memlekette olmadıklarını hissettirmeye gayret gösterdik. Bu noktada özellikle Türk Kızılayı da insani yardımın Suriye içerisine gönderilen lojistiği noktasında, Sayın Valilerimizin de kıymetli destekleriyle en önemli çözüm ortağı oldu. Bugüne kadar yardıma muhtaç yaklaşık 13 milyon insan bu yardımlarla ayakta durdu. Kızılay Kart uygulamasıyla, yaklaşık olarak 200 bin Suriyeli kardeşimize 350 milyon liralık nakit desteğimiz oldu. Tabi bu devam edecek. Bu yıl 140 milyon liralık bir destek vardı. Ayrıca Avrupa Birliği'nin açıkladığı 3 milyar liralık paketin ilk etabında gönderilen 40 milyon euro'luk destekle birlikte 200 milyon liradan fazla olan destek paketimizden Suriyeli kardeşlerimizi yararlandıracağız. Bugün açılışını yapacağımız geçici eğitim merkezine de yine Kızılayımız, yarım milyon liralık bir katkı verdi. Buradaki ihtiyaç ortada, merakla bakan gözler ortada, kaymakamımızın ricası ortadayken onları kırmak olmaz. İnşallah ikincisini de buraya en kısa zamanda yapmak için kollarımızı sıvayacağız."

Yapılan konuşmaların ardından Hatay Valisi Ercan Topaca ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın okul bahçesine fidan dikti. Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun yaptığı dualarla okulun açılış kurdelesi kesildi ve sınıflarda ilk derslerine giren Suriyeli çocuklara çanta, kitap ve kırtasiye malzemesi hediye edildi.

Cihan

Suriyeli çocuklar için eğitim merkezi açıldı

Suriyeli çocuklar için eğitim merkezi açıldı

Suriyeli çocuklar için eğitim merkezi açıldı

Suriyeli çocuklar için eğitim merkezi açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim