• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Suriyeli çocuklar futbol liginde ter dökecek

Suriyeli çocuklar futbol liginde ter dökecek
Bayrampaşa Belediyesi ve Suriye Forumu iş birliğiyle ikinci kez düzenlenen "Suriyeli Çocuklar Futbol Turnuvası" başladı.

Bayrampaşa Belediyesi ve Suriye Forumu iş birliğiyle ikinci kez düzenlenen "Suriyeli Çocuklar Futbol Turnuvası" başladı. Terazidere Spor Kompleksi'nde düzenlenen ve 350 Suriyeli çocuğun katılacağı turnuva 2 ay sürecek.

Türkiye'de yaşayan Suriyeli çocukları spora yönlendirmek için düzenlenen "Suriyeli Çocuklar Futbol Turnuvası" ikinci kez Bayrampaşa'da düzenlendi. Terazidere Spor Kompleksi'ndeki açılış törenine Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Suriye Forum Derneği Başkanı Gassan Heito, Suriyeli Eğitimciler Derneği Genel Sekreteri Muhammed Kassam, Suriyeli eski astronot Mohamed Faris, teknik direktörler ve Suriyeli futbolcu çocuklar katıldı. Törenin açılışında Suriye ve Türkiye'nin milli marşları söylendi.

Organizasyon açılışında konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, projeye destek verenlere teşekkür etti. Aydıner, turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, Suriye ile Türkiye'nin kardeş ülke olduğunu söyledi. Selamlama konuşmalarının ardından turnuvanın açılışını simgeleyen başlama vuruşunu Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve Suriyeli eski astronot Mohamed Faris yaptı.

"Gençleri kötü ortamlardan kurtarmak zorundayız"

Tören sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Aydıner, Suriye ile Türkiye arasındaki kardeşliği yıllardan bu yana devam ettirdiklerini ifade etti. Turnuvanın Türkiye'de yaşayan Suriyeli gençleri spora teşvik etmek için düzenlediğini kaydeden Aydıner, "3 milyonun üzerinde Suriyeli kardeşlerimiz burada. Bunların içerisinde çok sayıda genç var. Bizim bu gençleri kötü ortamlardan kurtarmak zorundayız. O nedenle futbol ve spor bunlar için anlam ifade ediyor. biz de bunları birer futbolcu olarak yetiştirip belki de buradan birer tane Arda Turan, Necip Uysal gibi futbolcular yetiştirebiliriz" dedi.

20 okuldan 350 Suriyeli genç futbolcunun katıldığı turnuva maçları Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri, günde 4 maç şeklinde oynanacak.

Suriyeli çocuklar futbol liginde ter dökecek

Suriyeli çocuklar futbol liginde ter dökecek

Suriyeli çocuklar futbol liginde ter dökecek

Suriyeli çocuklar futbol liginde ter dökecek

Suriyeli çocuklar futbol liginde ter dökecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim