• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Suriyeli Çocuk Gelin, Kadınlar Günü'nde Canına Kıydı

Suriyeli Çocuk Gelin, Kadınlar Günü'nde Canına Kıydı
Kayseri'de kocası tarafından terk edilen ve Gaziantep'te kamyonet kasasında yaşayan ağabeyinin yanına sığınan 15 yaşındaki Suriyeli çocuk gelin Mafe Zafur intihar etti.

Kayseri'de kocası tarafından sokağa terk edilen ve Gaziantep'te yaşayan ağabeyinin yanına sığınan 15 yaşındaki Suriyeli çocuk gelin Mafe Zafur, Kadınlar Günü'nde av tüfeğiyle intihar ederek canına kıydı.

EVLİLİĞİ 6 AY SÜRDÜ

Edinilen bilgiye göre, Suriye'nin Halep şehrinde yaşayan 15 yaşındaki Mafe Zafur, 2015 yılı Ağustos ayında teyzesinin oğlu İbrahim Hüseyin ile evlendirildi. Daha sonra kocası ile birlikte Türkiye'ye gelerek Kayseri'de yaşamaya başlayan Zafur'un evliliği sadece 6 ay sürdü.

AĞABEYİNİN YANINA SIĞINDI

Kocası tarafından terk edilip sokağa atılan Zafur, yaklaşık 1 ay önce Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi İncesu Mahallesi'ndeki kırsal alanda bulunan besi çiftliğinde çalışan ağabeyi Cihat Zafur'un yanına geldi.

KAMYONET KASASINDA YAŞIYORDU

Annesi ile diğer 6 kardeşi Suriye'de olan Mafe Zafur, eşi tarafından terk edildikten sonra, besi çiftliğinde çalışan ağabeyi 19 yaşındaki Cihat Zafur ve amcasının oğlu 14 yaşındaki Cuma Zafur ile birlikte bir kamyonetin kasasında yaşamaya başladı.

AV TÜFEĞİYLE İNTİHAR ETTİ

Mafe Zafur'un son zamanlarda ağır bir bunalım yaşadığı öğrenildi. Mafe Zafur'un sabah saatlerinde yalnız olduğu bir sırada, içinde bulunduğu psikolojik durumu kaldıramadığı için çiftlikte bulunan av tüfeğini boynuna dayayarak tetiği çektiği iddia edildi.

YOLDA HAYATINI KAYBETTİ

Silah sesinin duyulması üzerine Mafe Zafur'un yaşadığı kamyonet kasasına giden ağabeyi Cihat Zafur, kız kardeşini kanlar içinde yerde yatarken gördü. Ağabeyi tarafından çiftlik sahibine ait araçla apar topar Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürülen 15 yaşındaki çocuk gelin Mafe Zafur'un yolda hayatını kaybettiği öğrenildi.

CEBİNDEN EVLİLİK AKDİ ÇIKTI

Olay sonrası jandarma ekiplerinin incelemesi sonucu Mafe Zafur'un üzerinden kimlik ve benzeri bir belge çıkmazken, sadece cebinden el yazısıyla yazılmış, karı kocanın ismi, başlık parasının miktarı ve şahitlik eden iki kişinin imzası bulunan bir kağıt çıktı. Suriye'de nikah yerine geçen, evlilik akdi de denilen bu sözleşmede, genç kadının nikahının 22.08.2015 tarihinde Halep'e bağlı Şeyh Sait şehrinde yapıldığı bilgisi yer alıyor.

MUHTAR YAŞANANLARI ANLATTI

Şehitkamil ilçesi İncesu kırsalının da bağlı olduğu Erikli Mahalle Muhtarı Şakir Ağba, "Suriye'den gelen bu iki genç, bu çiftlikte yaklaşık 6 aydır çobanlık yapıyordu. Kayseri'de yaşayan bir kız kardeşi varmış. Çobanlık yapan Cihat, kocasından boşanan kız kardeşini ortalıkta kalmasın diye alıp yanına getirdi. Yaklaşık bir aydır yanında kalıyordu. Bu sabah da duyduk ki tüfeği kendi gırtlağına dayayıp intihar etmiş" dedi.

CENAZE MORGA GÖNDERİLDİ

Olay sonrası ifadeleri alınmak üzere gözaltına alınan Mafe Zafur'un ağabeyi Cihat Zafur, Cuma Zafur ve çiftlik sahibi, jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Kocası tarafından terk edilen ve ağabeyine sığındığı yerde intihar ederek canına kıyan 15 yaşındaki çocuk gelin Mafe Zafur'un cenazesi ise Gaziantep Adli Tıp Kurumundan alınarak ailesine teslim edilmek üzere Asli Mezarlığın morguna konuldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim