• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp yere vurdu

Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp yere vurdu
İzmir'in Kemeraltı Çarşısı'nda bir kişi, Suriyeli bir çocuğu acımasızca havaya kaldırarak yere vurdu.

İzmir'in Kemeraltı Çarşısı'nda bir kişi, Suriyeli bir çocuğu acımasızca havaya kaldırarak yere vurdu. Olay güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Olay, geçtiğimiz gün İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı İpek Pazarı Caddesi'nde meydana geldi. Çarşıda bisikletiyle seyyar satıcılık yapan bir kişi, Suriyeli 5 yaşlarındaki bir çocuğu kovalayarak yakaladı. Ardından havaya kaldırıp hızla yere vurdu. Yaşanan vahşet anı güvenlik kamerasınca anbean görüntülendi. Olayı gören çevredeki esnaf ve vatandaşlar seyyar satıcıya büyük tepki gösterdi.

ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Yaşanan olay sonrası İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın talimatıyla harekete geçen polis ekipleri, 5 yaşlarındaki çocuğu havaya kaldırıp yere çarpan adamı aramaya başladı. Polis, çarşıdaki esnaflarla görüştü ve zanlının kimliğin belirledi. Soruşturma sonucunda Suriyeli çocuğa şiddet uygulayan kişinin Musa D. (35) olduğu tespit edildi. Musa D., kısa süre sonra gözaltına alındı.

VALİ TOPRAK: KABUL EDİLEMEZ

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Suriyeli çocuğa yönelik şiddet görüntülerini izlediğini ve çocuğu bulmak için birimlere talimat verdiğini söyledi. Toprak, "Çocuğa ulaşmaya çalışıyoruz. Çocuğun ailesine ulaşarak, psikolojik danışmanlık ne gerekiyorsa yapacağız. Ortaya çıkan görüntüler kesinlikle kabul edilemez." diye konuştu.

ESNAFLAR: LİNÇ EDİLECEKTİ

Olayın yaşandığı sokakta esnaf olan vatandaşlar da şahit oldukları olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadı. Sokakta esnaflık yapanlardan biri olayı ve sonrasını şöyle anlattı: "Olayın olduğu sırada dükkanda müşteriye bakıyorduk. Çocuğun koştuğunu gördük, arkasından bir adam geldi, şapkası falan vardı. Bir anda çocuğu kavradığı gibi yere çarptı. Sonra bütün esnaflar burada toplandık, adamı yakaladık köşede. Adam linç edilecekti ancak o da burada esnaflık yapıyormuş araya başka esnaflar girdi ve öylece linçten kurtuldu. Olayın sebebi, adam bisikletle gittiği sırada çocuk bisikletin selesini tutmuş diye söylendi bize. Ne olursa olsun çocuk yani. Hırsızlık bile yapsa çocuğa o şekil vurmaya hakkı yok kimsenin. Çocuğu yüzüstü çarptı. Kafa üstü düşseydi beyin kanaması geçirirdi. Çocuğun yüzünde çizikler vardı."

Olaya şahit olan bir başka esnaf ise şunları söyledi: "Bir kere bakarsanız çocuk. Suriyeli de olabilir, başka bir ırktan da olabilir hiç fark etmez. Sonuçta çocuk. Yapılan hareket hoş değil. Yine çocuğa Allah yardım etti. Kafasının üzerine düşmedi, kedi gibi düştü yani. Ama yüzü gözü kızarıklık morluk vardı. Bütün çarşı tepki gösterdi bu olaya. Yapan şahıs ileride pilav satan bir arkadaşmış. O da esnafmış çarşıda."Cihan

Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp yere vurdu

Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp yere vurdu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim