• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Suriyeli Bebeklere Mama Dağıtımı

Suriyeli Bebeklere Mama Dağıtımı
Ülkelerinde yaşanan iç karışıklık sonrası Kahramanmaraş'a sığınan ailelerin bebeklerine, Kahramanmaraş Eczacılar Odası'nın girişimleri sonucu özel...

Ülkelerinde yaşanan iç karışıklık sonrası Kahramanmaraş'a sığınan ailelerin bebeklerine, Kahramanmaraş Eczacılar Odası'nın girişimleri sonucu özel bir şirket tarafından 6 bin kutu mama dağıtımı yapıldı. Ücretsiz dağıtılan mamayı almak isteyen Suriyeli aileler, uzun kuyruklar oluşturdu.

Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras ve yönetimi tarafından yapılan çalışma kapsamında özel bir şirket tarafından bağışlanan 6 bin kutu mama, Kahramanmaraş Çadırkent'te barınan 2 bin 150 bebeğin kullanımı için ebeveynlerine dağıtıldı.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras ve AFAD Müdürü Mustafa Gültekin tarafından dağıtılan mama ikramına Suriyeli aileler yoğun ilgi gösterdi.

Çadırkent Ayni Yardım Deposunda yapılan dağıtım sırasında konuşan Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras, "Suriye'de yaşanan iç savaşın neticesinde birçok masum insan çocuk, aile Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldı. Tabi biz bu görevi tarihi bir misyon olarak sürdürüyoruz. Yüzyıl öncesine kadar bu insanlar bizim vatandaşımızdı ve sorumlulukları bize aitti. Ve biz bu insanları kendi vatandaşımız gibi görüyoruz. Bu itibarla bundan bir gocunmuşluğumuz yok. Türk insanı olarak tarihi geçmişin bir misyonumuzun bir devamı olarak, bu insanları kucaklamak, yuvamızı açmak, yemeğimizi paylaşmak, aşımızı paylaşmak bizim tarihi görevimiz. Biz de Kahramanmaraş Eczacılar Odası olarak çok değerli bir mama firmasının bize gösterdiği yaklaşım neticesinde 6 bin hibe mamayı Kahramanmaraş'ta dağıtımını yapmak için bir organizasyon yaptık" dedi.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu ise, "Yaklaşık 3-4 yıldır Suriye savaşından dolayı ülkemize gelen, sığınan, zulümden kopup gelen bu insanlara Kahramanmaraş halkı ve sivil toplum örgütleri ciddi anlamda sahip çıktılar. Sıkıntılarında, dertlerinde, ihtiyaçlarında onlara deva olmaya çalıştılar. Bugün bu bağlamda bir örneğini yaşıyoruz. Eczacılar odamız çadırkentimizde misafir edilen çocuklarımıza, bebeklerimize yaklaşık 6 bin adet bebek maması bağışladılar. Bugünden dağıtımını depomuzdan yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Toplamda 2 bin 150 bebeğe mamaların dağıtıldığını kaydeden AFAD Müdürü Mustafa Gültekin ise, "Bugün bağışı yapılan 6 bin mamayı dağıtıyoruz. Çadırkentimizde 18 bin civarında Suriyeli misafirimiz var. Bu yapılan yardımları bir program dahilinde gerçekleştiriyoruz. Gelen teklifi uygun görev sayın valimizin uygun görmesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan yardımlar karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Suriyeli anneler ise, "Buraya bombaların altından kaçıp geldik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ve Türk devletinden Allah razı olsun. Diğer Arap ülkeleri bize sahip çıkmadı. Türkiye, Erdoğan ve onun gibi düşünen insanlar bize sahip çıktı" diye konuştular.

Suriyeli Bebeklere Mama Dağıtımı

Suriyeli Bebeklere Mama Dağıtımı

Suriyeli Bebeklere Mama Dağıtımı

Suriyeli Bebeklere Mama Dağıtımı

Suriyeli Bebeklere Mama Dağıtımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim