• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Suriyeli anneye bebek şoku

Suriyeli anneye bebek şoku
Anne menal kara hamey, doğumdan sonra hem kendısının hem de çocuğunun bıleğıne mavı bıleklık takıldığını, ultrasonda bıle bebeğın erkek göründüğünü söyledı.

Savaşın acılarını, doğacak çocuklarıyla unutmaya hazırlanan Suriyeli aile, büyük bir dram yaşıyor. Gaziantep’te 9 Şubat günü dünyaya gelen ve kayıtlara ‘erkek’ olarak geçen bebek, özel hastanede gördüğü 10 günlük tedavinin ardından aileye kız olarak teslim edildi. Bebeklerinin çalındığını düşünen Hamey ailesi, yetkililerden yardım istiyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli aile bebek şoku yaşıyor. İddiaya göre anne Menal Kara Hamey, 9 Şubat günü Gaziantep Doğum Hastanesi’nde erkek bir bebek dünyaya getirdi. Bebek, rahatsızlığı sebebiyle özel bir hastaneye sevk edildi. 10 günlük tedavinin ardından da aileye teslim edildi. Ancak genç annenin evine götürdüğü bebek kızdı. Her iki hastanenin kayıtlarına ‘erkek’ olarak geçen bebeğinin değiştirildiğini söyleyen anne adeta yassat. İlk bebek heyecanı kursağında kalan annenin sözleri yürek burktu: “Hemşireler erkek bir bebeğim olduğunu söyledi. Hatta ultrasonda bile erkek olduğu belliydi. Bu benim ilk çocuğum, lütfen onu bana geri versinler.”

Doğum sonrasında eşinin ve bebeğin koluna mavi bileklik taktıklarını anlatan baba Ahmet Kara Hamey de özel hastaneye sevk sırasında ambulansta evladının cinsiyetini kontrol ettiğini ifade etti. Torununu bulmak için her yere başvurduklarını kaydeden Yahya Kara Hamey ise bebeğin çalındığı şüphesini dile getirdi: “Taburcu olduktan sonra bebeği eve getirdiğimizde kız olduğunu gördük. Hemen hastaneye geri götürdük. Bir yanlışlık olsa şimdiye kadar halledilirdi. Bebeğimizin çalındığını düşünüıyoruz.” Babaanne Hatice Kara Hamey de büyük perişanlık içinde olduklarını söyledi. Üç hemşirenin ve 2 güvenlikçinin kendisine erkek bebeklerinin dünyaya geldiği müjdesini verdiklerini anlatan babaanne, bir an önce torununa kavuşmak istediğini sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Kamu Hastaneleri Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Aykut, olayla ilgili kendilerine intikal eden bir şey olmadığını ifade etti. Özel hastane yetkilileri ise iddialara şu cevabı verdi: “9 Şubat tarihinde hastanemize bir tane kız bebek geldi. Hasta olan bebeği sağlığına kavuşturduktan sonra ailesine teslim ettik. Olayın bizimle ilgisi yok. Bize getirilen kız çocuğunu aileye teslim ettik. Aile de bebeğin kendilerine ait olmadığını belirterek bebeği geri getirdi. Konu zaten savcılığa intikal etti. DNA testinden sonra olay açıklığa kavuşacak.” Aileden ultrason filmlerini alan Emniyet ve savcılığın da konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

http://www.istanbulhaber.com

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim