• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Suriyeli annenin Türk askerine sevgisi

Suriyeli annenin Türk askerine sevgisi
Eskişehir'de yaşayan Suriyeli vatandaşlar, Cerablus'ta başlatılan operasyonuna katılan ve Özgür Suriye Ordusuna destek veren Türk askerine büyük minnet...

Eskişehir'de yaşayan Suriyeli vatandaşlar, Cerablus'ta başlatılan operasyonuna katılan ve Özgür Suriye Ordusuna destek veren Türk askerine büyük minnet duyuyor.

Ülkesinde yaşanan savaş yüzünden Türkiye'ye sığınan milyonlarca Suriyeli arasında yer alan ve Eskişehir'de yaşama tutunan 57 yaşındaki Emire Musdafa, Celabrus harekatini başlatan Türk askeri için "Kurbanım Türk askerlerin ayağına" dedi.

"Hangi Arap memleket bizi kabul edip ekmek verdi?"

57 yaşındaki anne Emire Musdafa ise, kendilerini hiçbir Arap ülkenin kabul etmediğini hatırlatarak, şu ifadelere yer verdi:

"Allah kendilerinden razı olsun, bize yardım ediyorlar. Allah kendilerini bir tane eksik etmesin. Oraya bizim için girdiler, kendi yerlerine mi girdiler? Onlar olmasa, Türkiye olmasa çoktan rezil olmuştuk. Hangi Arap memleket, bizi ülkesine alıp bir ekmek verdi? Vermedi. Allah sizin adamlarınızdan razı olsun, yardım ediyorlar, yiyecek getiriyorlar. Burada gördüğümüzü Suriye'de görmedik. Yine bin defa Allah'a şükürler olsun. Allah o askerlerle beraber olsun, temizlesinler, pisliği temizliyorlar. Belki bu işte bizde biteriz. 6-7 senedir ne çadırların içinde yattık, ot yedik, çöp yedik. Yine buraya geldik de Allah'a şükür olsun yiyeceğe doyduk. Allah sizden ve askerlerinizden razı olsun. Allah büyüğünüzden razı olsun."

"Kurbanım Türk askerlerin ayağına"

Suriye'nin terörden temizlenmesi için dualar ettiklerini ve kendilerinin de defalarca zulme uğradıklarını ifade eden Emire Musdafa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk askerlerine teşekkür etti. Emire Musdafa, "Girdiler de kötü mü ettiler? O pislikleri oradan temizlesinler. Kadın koymuyorlar, erkek koymuyorlar. Benim kulağımdan altınları çekip aldılar. Küçük kızlara kötü işler yapıyorlar. Kurbanım o Türk askerlerin ayağına. Allah sizlerle beraber olsun. Kurban olduğum Rabbim o askerleri saklasın, onlarla beraber olsun. Türkiye'de hiçbir kötülük görmedik ki. Siz olmasaydınız oralarda kalacaktık. Allah sizin büyüğünüzden, askerlerinizden ve hepinizden bin defa razı olsun" şeklinde konuştu.

"Halep'i alsınlar, vallahi biz razıyız"

57 yaşındaki anne Emire Musdafa, Halep'in, Türkiye topraklarına katılmasına dahi razı olduklarını söyledi. Halep konusunda, Türkiye'de yaşayan diğer Suriyeli tanıdıklarının da razı olduğunu dile getiren Emire Musdafa, "Zaten Halep eskiden Türkiye'nindi. Belki Halep'i alırlar da temizlik yaparlar. Gitsinler alsınlar vallahi biz razıyız. Burada ne kadar Suriyeli varsa hepsi razı. Girsin temizlik etsinler, alsınlar. Allah sizinle beraber osun" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim