• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Suriyeli Aileye ‘Sevgi Bohçası’ Yardımı

Suriyeli Aileye ‘Sevgi Bohçası’ Yardımı
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Muş'a gelen Ali ailesini ziyaret eden Kızılay Muş Şubesi Kadın Kolları üyeleri, yeni doğan bebeklerine ve annesine "Sevgi...

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Muş'a gelen Ali ailesini ziyaret eden Kızılay Muş Şubesi Kadın Kolları üyeleri, yeni doğan bebeklerine ve annesine "Sevgi bohçası" projesi kapsamında yardım eli uzattılar.

Merkeze bağlı Hürriyet Mahallesi'nde iki katlı metruk binaya yerleşen Suriyeli Ali ailesi, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Yeni doğum yapan Nevide Ali, ayrıca verem hastalığına yakalandığı ve bebeğini emziremiyor. Metruk binada kurulan sobanın yanında hem hastalığı hem de yeni doğan bebeği ile yaşam mücadelesi veren Ali ailesini tespit eden Kızılay Muş Şubesi Kadın Kolları üyeleri, hazırladıkları yardım malzemelerini teslim ettiler. Ailenin yaşadığı dramı görünce çok üzüldüklerini belirten Kızılay Derneği Muş Şubesi Kadın Kolları Başkanı Dilek Ağa, bebeği kucağına alarak anneye her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Annenin bebeğine verecek hiçbir şeyinin olmadığını ifade eden Ağa, "Biz bu aileyi duyduk. Yeni bebek yapmış, yardıma ihtiyaçları varmış. Hep beraber bir gidelim görelim dedik. Gerçekten çok kötü bir durumdalar. Annemiz hasta. Meme veremiyor. Bebeğine verebilecek hiçbir şeyi yok. Elimizden gelen her yardımı yapmaya hazırız" dedi.

'Sevgi bohçası" projesi ile ailenin yardımına yetiştiklerini kaydeden Ağa, "Erzak yardımında bulunduk. Ne gerekiyorsa koyduk içine. Bebeğe battaniye, şampuan, bez getirdik. Gerçi bunlar tek yetmiyor ama bir nebze de olsa bir parça bir şey verdikse o da bize yeter. Ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

"BUNLARIN BU KADAR KÖTÜ OLDUĞUNU BİZ BİLMİYORDUK"

İhtiyaç sahibi annelere daha öncede sevgi bohçacı yardımında bulunduklarını kaydeden Ağa, "Daha önceden yine böyle altı aileye sevgi bohçası götürdük. Hastaneye götürdük. Zaten orada hanımefendinin durumunu öğrendik. Öyle çıktık geldik. Sevgi bohçamızın içinde zıbınımızdan, battaniyemizden, şampuanımızdan, pişik kreminden, pamuğundan her şey var. Anneye pijama takımı. Islak mendilimiz, yani bir bebeğe ne lazımsa hepsi sevgi bohçamızın içinde. Ayrıca birazda gıda yardımı dedik yapalım. Bunların bu kadar kötü olduğunu biz bilmiyorduk. Ama bundan sonra elimizden gelen her yardımı yapmaya hazırız" diye konuştu.

Kızılay ekibinin yaptığı yardım dolayısıyla çok mutlu olduklarını ifade eden baba Şerif Ali ise, yaşadıkları mağduriyet nedeniyle duyarlı vatandaşlar ve yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi.

Kızılay ekibi, aileye gereken desteği vermeye çalışacaklarını belirterek, evden ayrıldı.

Suriyeli Aileye ‘Sevgi Bohçası’ Yardımı

Suriyeli Aileye ‘Sevgi Bohçası’ Yardımı

Suriyeli Aileye ‘Sevgi Bohçası’ Yardımı

Suriyeli Aileye ‘Sevgi Bohçası’ Yardımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim