• BIST 9777.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Suriyeli Ailenin Örnek Davranışı

Suriyeli Ailenin Örnek Davranışı
Suriye'deki savaştan kaçarak Malatya'ya yaşamaya başlayan 38 yaşındaki Abbas Taha, hayırsever bir vatandaşın kendisine verdiği elbiseden çıkan 6 adet...

Suriye'deki savaştan kaçarak Malatya'ya yaşamaya başlayan 38 yaşındaki Abbas Taha, hayırsever bir vatandaşın kendisine verdiği elbiseden çıkan 6 adet bileziği sahibine teslim etti.

Malatya'da bir süre önce vefat eden 79 yaşındaki Ahmet Eserçelik'in evdeki eşyalarını çocukları Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey Mahallesi'nde yaşayan Suriyeli aileye verdi. 3 yıl önce Suriye'nin Halep kentinden Malatya'ya yerleşen Abbas Taha giyim malzemelerinin içerisinde 6 adet altın bilezik gördü. Kirada yaşayan ve işsiz olan Abbas Taha ise hemen yardımları kendisine ulaştıran gazeteci-yazar Alişan Hayırlı'ya bilgi vererek altınların elbise içerisinde unutulmuş olduğunu belirterek sahibine teslim etmek istediğini söyledi.

Bu davranışı karşısında oldukça duygulandığını belirten Alişan Hayırlı ise eşyaları Suriyeli ailelere veren Eserçelik ailesine ulaşarak konuyu iletti. Gündüzbey'de buldukları altınları sahibine teslim eden Abbas Taha, "Bizler savaştan kaçıp geldik, bunlara muhtaç değiliz. Her şeyimiz Suriye'de vardı, herkes altınlarını, eşyalarını bırakarak buralara kaçtı" diye konuştu.

Vefat eden Ahmet Eserçelik'in akrabası Savaş Özbey ise yaşadığı bu durum karşısında çok duygulandığını ifade ederek, "Bu insanlar savaştan kaçmışlar. Ekmeğe muhtaç insanlar, inanın bu davranışları bizleri çok duygulandırdı" şeklinde konuştu. Özbey, ayrıca altınları aileye ulaştıracağını belirterek Abbas Taha'nın ailesine altınları bozdurarak yardımda bulunacaklarını söyledi.

Gazeteci Alişan Hayırlı ise Gündüzbey'deki Suriyeli sığınmacılar için yardım organizasyonu yaptıklarını belirterek Eserçelik ailesinin de sosyal medya üzerinden kendileri ile irtibata geçtiğini ve ikinci el eşyaları Suriyeliler vermek istediklerini söyledi. Hayırlı, tüm imkansızlıklarına rağmen Suriyeli ailenin bu davranışından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, bu örnek davranışından dolayı Abbas Taha'ya teşekkür etti.

Suriyeli Ailenin Örnek Davranışı

Suriyeli Ailenin Örnek Davranışı

Suriyeli Ailenin Örnek Davranışı

Suriyeli Ailenin Örnek Davranışı

Suriyeli Ailenin Örnek Davranışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim