• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Suriyeli Ailenin Dramı

Suriyeli Ailenin Dramı
Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Mersin'in Silifke ilçesine gelen Yasin ve Hüda Ammar çifti, dört çocukları ile bir gecekonduda yaşam mücadelesi...

Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Mersin'in Silifke ilçesine gelen Yasin ve Hüda Ammar çifti, dört çocukları ile bir gecekonduda yaşam mücadelesi veriyor. Üç odalı gecekonduda zor şartlar altında yaşayan Suriyeli ailenin yaşam mücadelesi, görenlerin içini sızlatıyor. Ammar ailesi bir ay önce 3 aylık kızları Teslime'yi soğuktan ve açlıktan kaybettiler.

Suriye'de 2011 yılı Mart ayından bu yana başlayan iç savaş yüz binlerce çocuk, kadın genç ve yaşlının katledilmesine ve milyonlarca Suriyelinin de mülteci konumuna düşmesine neden oldu. Çoğunluğu Türkiye olmak üzere farklı ülkelere yerleşen Suriyelilerin dramına her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Yaklaşık 2 yıl önce ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ailesi birlikte Silifke'ye gelen Suriyeli Ammar ailesinin yaşadıkları dram yürek burkuyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Silifke'ye yerleşen 6 nüfuslu Suriyeli aile, yüksek kira ve maddi imkansızlıklar nedeniyle bir gecekonduda yoksulluk ve çaresizlik içerisinde dondurucu soğuklara karşı yaşam mücadelesi veriyor. Ammar ailesi açlıktan ve soğuktan ölen 3 aylık bebekleri Teslime için gözyaşı döküyor.

"ÜZERİMİZE ÖRTECEK BATTANİYEMİZ DE YOK"

İmkansızlıklardan dolayı mecburen derme çatma gecekonduda yaşadıklarını belirten Yasin Ammar, "Mecbur bu şekilde kışı geçiriyoruz. Ev kiraları pahalı olduğundan dolayı ev bulamıyoruz. Hava soğuk fakat ne yapalım mecbur, sokakta kalmaktansa burada yaşıyoruz. Tabi bu şekilde de bir hasta oluyor, bir iyileşiyoruz. Yani hastalık ile sağlık arasında gidip geliyoruz. Üzerimize örtecek ne bir battaniye ne de bir yorganımız var. Halı kilim yok. Üzerimize giyeceğimiz elbiselerimiz bile yok" dedi.

"İNSAN DOĞDUĞU TOPRAKTA YAŞAMAK İSTER"

Sadece kendilerinin değil tüm Suriyelilerin zor durumda olduklarını belirten Yasin Ammar, ancak yardımseverlerin ve hayır kuruluşlarının yardımları ile geçindiğini söyledi. Yasin Ammar, "Bu savaş olmasaydı. Suriye'de olurduk. Halep'te kendi evimiz ve kendi işimiz vardı. İyi bir şekilde geçiniyorduk. İnsan kendi doğup büyüdüğü topraklarda yaşamak ister. Fakat maalesef bizi kendi topraklarımızdan ettiler" diye konuştu.

3 AYLIK BEBEKLERİ AÇLIK VE SOĞUKTAN ÖLDÜ

Yasin ve Hüda Ammar çifti günübirlik iş çıktığında çalışmaya gittiklerini belirterek, "Kamil, Nida, Ferah, Revan ve Teslime olmak üzere 5 çocuğumuz var. 1 ay önce 3 aylık kızımız Teslime açlıktan ve soğuktan öldü. Durumumuz hiç iyi değil. Bizler yerel yönetimlerden, iş adamlarından, Silifke halkından destek bekliyoruz. Çalışacak iş olsa çalışacağız" şeklinde konuştu.

Zeytin ve ekmekle karınlarını doyuran aile, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor. 6 kişilik aile, iki ay önce geldikleri Silifke'de yaşamaya başlarken, aileye Sayağzı Mahalle Muhtarı Mehmet Gezeravcı yardım elini uzattı.

Aileye Sayağzı Mahallesi'nde 150 liraya bir ev kiralayan Gezeravcı, kendi ve çevredeki vatandaşların eşyalarından da getirerek, Suriyeli ailenin barınma sorununa çözüm getirdi. Gezeravcı, "Aileyi görünce bu insanların yardıma ihtiyacı olduğunu anladım. Elimden ne gelir diye düşünmeye başladım. Ben onları o vaziyette bırakıp arkamı dönüp gidemezdim. Ailenin bulunduğu durum hiç iyi değil. Bu şartlarda ceplerinde paraları yok. Küçük çocuklar var. Hepsinin ayağı çıplak betonda geziyorlar" dedi.

Suriyeli Ailenin Dramı

Suriyeli Ailenin Dramı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim