• BIST 9556.17
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Suriyeli Ailelerin Zorlu Yaşam Mücadelesi

Suriyeli Ailelerin Zorlu Yaşam Mücadelesi
Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, Türkiye'ye sığınan 4 aile, Çanakkale'nin Biga ilçesinde zorlu şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, Türkiye'ye sığınan 4 aile, Çanakkale'nin Biga ilçesinde zorlu şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. 15 kişi 2 odalı bir evde kalan Suriyeli aileler, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Suriye'de devam eden savaştan kaçan 4 aile can güvenlikleri kalmayınca çareyi çocuklarıyla beraber Türkiye'ye gelmekte buldu. Çatışmalardan kaçan aileler Biga ilçesinde 2 odası ve 1 salonu bulunan daireye yerleşti. 26 yaşındaki Muhammet Elabd, Halep'te yaşadığını, uçakların, şehirlerini bombalamaya başlamasının ardından, yaklaşık 2 ay önce anne ve babasını Halep'te bırakarak

7 kardeşi, eşi ve 2 çocuğunu alıp, Biga'ya çalışmaya geldiğini anlattı. Elabd, "Savaştan önce Filistin'den kaçan mülteciler bize sığınıyordu. Biz onlara bakıyor, kol kanat geriyorduk. Tıpkı şu anda sizin bize yaptığınız gibi. Kazancımız güzeldi. Sonra Esad geldi, biz kaçmak zorunda kaldık. Hayatımız cehenneme döndü. Savaş korkusundan ablam bebeğini kaybetti. Sınır kapısında Türkiye'ye girebilmek için iki gün bekledik. Bazen otobüse bindik bazen de yürüyerek geldik. Önce Antalya'ya geldik. Derme çatma kendi yaptığımız barakalarda soğuk havaya rağmen 13 kişi bir çadırda barınmak zorunda kaldık. Çok daha büyük felaketleri hissederek yerimizi yurdumuzu bırakarak kaçtık. Yanımızda getirdiğimiz tüm servetimiz uydurma çadır için gerekli bir kaç naylondu. Bir kaç tencere, üst baş, çizme, çocukların gıda ihtiyaçları. Hava eksi dereceye düştüğünde asıl sıkıntımız o zaman başlıyordu. Bize göre çıplak ev dahi saraydı. Yağmur yağmasın diye dua ediyorduk. Biga'da yaşayan Suriyeliler kanalı ile ilçede inşaatların çok olduğunu öğrendik. İş imkanı olduğunu için de Biga'ya geldik. Kalıpçı ustasına ihtiyaç olduğunu öğrendiğimde ilçeye yerleşme kararı aldım. Tek başıma inşaatlarda çalışıp ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Günlük 50 liraya çalışıyorum. Şartlar çok ağır, kiralar pahalı ve geçim zor. Nüfus kağıtlarımız yok. Bu da büyük sıkıntı" dedi.

Suriyeli Ahmet Hammadi (20) ise duvar ustası olarak çalıştığını belirterek, "Geceleri kömür olmadığından soğukta yatıyoruz. Hayır sahiplerin uzanacak yardım elini bekliyoruz" diye konuştu.

Suriyeli Ailelerin Zorlu Yaşam Mücadelesi

Suriyeli Ailelerin Zorlu Yaşam Mücadelesi

Suriyeli Ailelerin Zorlu Yaşam Mücadelesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim