• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Suriye'den fotoğraflara cevap geldi

Suriye Adalet Bakanlığı olay fotoğraflarla ilgili açıklama yaptı. "Politikleştirilmiş, objektiflik ve profesyonellikten eksik" yorumu yapıldı.
Suriye Adalet Bakanlığı fotoğraflarla ilgili açıklama yaptı. 
 
Bakan, "Bu fotoğrafların zamanlaması gerçek amacın farklı olduğunu gösteriyor" dedi. Rapor ve fotoğrafların 2 gün önce ortaya çıkmasıyla dünyadan çok sert tepkiler gelmişti. 
 
Suriye Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Esad rejimi tutuklulara işkence yapıldığı iddialarını yalanladı. Fotoğrafların gerçek olmadığını söylediğini.
 
"FOTOĞRAFLAR SAHTE"
 
Suriye Adalet Bakanlığı, ülkenin resmi haber ajansı olan SANA'ya yaptığı açıklamada, Suriye hapishanelerinde işkence yapıldığına dair yayınlanan fotoğrafların 'sahte' olduğunu ifade etti.
 
Adalet Bakanlığı dün yayınladığı ve bir nüshası SANA’ya ulaştırılan beyanda; Carter Ruck isimli İngiliz avukatlar ofisinin hazırlamış olduğu raporu bütün ayrıntılarıyla yalanladı.
 
Raporu profesyonellikten ve tarafsızlıktan uzak şeklinde nitelendiren Bakanlık; adı geçen ofisin, ülkemizde yaşanmakta olan krizin başlangıcından itibaren Suriye Arap Cumhuriyetine düşmanca politikalar izleyen taraflarla bağlantısının kamuoyu tarafından bilindiğini vurguladı.
 
Raporun kimliği belirli olmayan kişilerin fotoğraflarından ibaret olduğuna dikkat çeken Bakanlık; fotoğraflarda kimliği tespit edilen bazı şahısların askeri teftiş noktalarına saldırmaları sırasında meydana gelen çatışmalarda ölen yabancı uyruklu teröristler ve silahlı terör grupları tarafından kaçırılarak işkenceyle katledilen vatandaşlarımız ya da askerlerimiz olduğunu vurguladı.
 
Raporda yayınlanan fotoğrafların, Suriye mahkemeleri tarafından yargılanmak üzere aranan ve yurt dışına kaçmış bir firari tarafından adı geçen ofise verildiğine dikkat çeken Bakanlık; fotoğrafları teslim eden şahsın daha öncesinde devlet kurumlarında çatışmalarda ölenlerin fotoğraflarını çekmekle görevli olduğuna işaret ederek çatışmalarda ölen teröristlerin, tutuklu kişiler olduğunun iddia edildiğinin altını çizdi.
 
Yargı ve soruşturma alanında çalışan her insanın bu fotoğrafların sahte olduğunu ve Suriye’deki hükümlü ve tutuklularla bir ilgisi olmadığını rahatlıkla anlayabileceğini ibraz eden Bakanlık; söz konusu fotoğrafların uzun zamandır raporu hazırlayan ofisin elinde bulunduğunu ve bu fotoğrafların yayınlanmasının zamanlamasının raporun siyasi amacını ortaya koyduğunu belirtti.
 
Suriye’deki cezaevlerinin yargı kurumları tarafından düzenli olarak denetlendiğine dikkat çeken Bakanlık; Suriye’de mahkemelerin dünyada bilinen en yüksek adalet standartlarına uygun ve aleni bir şekilde yapıldığını ayrıca Suriye’de yaşanan kriz süresince Kızılhaç Örgütünün Suriye Cezaevlerini birkaç kere ziyaret ettiğini beyan etti.
 
"YABANCI TERÖRİSTLERE AİT"
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, fotoğraflar için "politikleştirilmiş, objektiflik ve profesyonellikten eksik" yorumu yapılırken, fotoğrafların bazılarının yabancı teröristlere ait olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca hiçbir uzmanın bu fotoğrafları kolayca bulamayacağını, fotoğrafların sahte olduğu ve fotoğrafların Suriye'deki cezaevlerinde tutuklu bulunanlarla hiçbir ilişkisi olmadığı belirtildi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim