• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Suriye'de 6 bin kadın tecavüze uğradı

Suriye'de 6 bin kadın tecavüze uğradı.Tecavüze uğrayan kadınları toplum da dışlıyor.

Suriye'de artık sokaklar bile ölüm kokuyor. Bir yanda kadınlara yönelik sistematik tecavüzler, diğer yanda ise açlık...

Bugün Suriye'den sosyal medyaya yansıyan bir fotoğraf durumun vahametinin özeti oldu. Suriye'de açlık öyle bir noktaya geldi ki Guta'daki hayvanat bahçesindeki hayvanlar kesilip yenilmeye başlandı.

ASLANI KESİP YEDİLER

Suriye'den gelen fotoğrafta 1 yıldır kuşatma altındaki Guta'da aç kalan halk aslanı keserken görüntülendi.

Şam hayvanat bahçesinde yer alan aslan kesilip eti aç ailelere dağıtıldı.

TECAVÜZ ALDI BAŞINI GİTTİ

Suriye'de en büyük zulmü yine kadınlar çekiyor. Hem Esad'ın askerleri hem de muhaliflerin silahlı gruplarının hedefinde kadınlar yer alıyor.

Şimdiye kadar 6 bin kadın tecavüze uğradı. El Kaide militanları ise kadınlara saatlik nikah kıyarak tecavüz ediyor. Hatırlanacağı gibi bir müftü de Suriye'deki ÖSO askerleri için geçici nikahla tecavüzü helal saymıştı.

TECAVÜZE UĞRAYAN KADINI TOPLUM DA DIŞLIYOR

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Ağı (EMRHN), çatışmaların başladığı 2011 yılının Mart ayından beri 6000 kadar kadının tecavüze uğradığına işaret ediyor. Örgütün sözcüsü bu kadınların yaşadıkları toplumda kınanıp dışlandıklarını ve sıklıkla evlerini terketmek zorunda kaldıklarını vurguladı.

Örgütün hazırladığı raporda ayrıca kadınların keskin nişancıların hedefi olduklarına, çoğu zaman çocuklarıyla canlı kalkan olarak kullanıldıklarına dikkat çekildi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Suriye'deki çatışmalarda 100 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. İki milyondan fazla Suriyeli ise yaşadıkları yerleri terketti.

RÖPORTAJ YAPARKEN BOMBA DÜŞTÜ


Suriye'deki şiddetin hayatın içinde nasıl yer aldığını gösteren bir görüntü de sosyal medyaya düştü. Görüntü bir gazeteci çocuklarla röportaj yaparken kayda geçti. Savaşa dair soruları cevaplayan çocukların hemen yanı başında bomba patlıyor.

www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim