• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Suriye Ve Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım İçin Protokol İmzalandı

Suriye Ve Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım İçin Protokol İmzalandı
Adıyaman Belediyesi ile Hayrat İnsanı Yardım Derneği Adıyaman Temsilciliği, Suriye'de ki vatandaşlara ve Bayırbucak Türkmenlerine el uzatmak için işbirliği...

Adıyaman Belediyesi ile Hayrat İnsanı Yardım Derneği Adıyaman Temsilciliği, Suriye'de ki vatandaşlara ve Bayırbucak Türkmenlerine el uzatmak için işbirliği protokolü imzaladı.

Suriye'de ki iç savaştan mağdurlarına ve Bayırbucak Türkmenlerine el uzatmak için başlatılacak yardım kampanyasının protokolü Grand İskender Otel'de gerçekleştirildi. Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Hayrat Vakfı Adıyaman Temsilcisi İlyas Buçakcı, Hayrat İnsani Yardım Derneği Adıyaman Temsilcisi Ahmet Demir, Türkiye Petrolleri Bölge Müdürü Salih Bütün, Memur-Sen Adıyaman İl temsilcisi Ali Deniz ve vakıf yöneticileri katıldı.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile Hayrat İnsani Yardım Derneği Adıyaman Temsilcisi Ahmet Demir arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Barınma, gıda, giyim, yakacak, tıbbi malzemelerin yurtiçi lojistik giderlerini destekleyeceği, ayrıca branda, bilboard gibi yerel reklam giderlerinin de Adıyaman Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından ortak karşılanacak.

Ahmet Demir tarafından yapılan açıklamada, "Adıyaman Belediyesi ile birlikte imzalamış olduğumuz işbirliği protokolü çerçevesinde, Suriye'de ki iç savaş mağdurlarına ve Bayarbucak Türkmenlerine barınma, gıda, giyim, yakacak, tıbbi malzeme gibi desteklerde bulunmak için yardım kampanyası düzenleyeceğiz. Suriye'ye gönderilecek olan bağışların toplantısını biz üstleneceğiz. Toplanan yardım malzemelerinin dağıtımını Hayrat Vakfı ile birlikte yapacağız. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız 2 nolu sağlık ocağı karşısında bulunan Altınbaşak Kur'an Kursu altındaki Hayrat İnsani Yardım Derneği Temsilciliğimize bağışta bulunabilirler. Nakdi yardımlar ise Demokrasi Parkı'nda kurulacak olan stantta makbuz karşılığında, açılan hesap numaralarına, SMS yoluyla yapılabilir. Kampanyamız iki ay sürecek" diye konuştu.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise konuşmasında, "Hayır kuruluşlarımız muhtaç yerlere ulaşmak için adete bir yarış içerisindeler. Dünyanın neresinde muhtaç kim var ise sivil toplum kuruluşlarımız Allah'a şükür oradalar. Türkiye'nin sesini duyurmak için gayret ediyorlar. Bunları yaparken tek gaye Allah rızasıdır. Bu yardımlar daha önceden gayri resmi yapılıyordu, bunun hesabının tutulması hesabının verilmesi mümkün olmuyordu. Son yıllarda sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları kayıt altında tutulmaya başlandı. Bu güvenilirliği de arttırıyor. Hayrat İnsanı Yardım Derneği güvenilirlik konusunda herkesin güvendiği, fedakar bir sivil toplum kuruluşudur. Bizlerde belediye olarak elimizdeki imkanlar doğrultusunda ayni yardımda bulunmayı, nakliye, depolama konusunda imkanlarından yararlandırmayı taahhüt ettik. Yapılan yardımlar insani yardımdır. Belediye olarak da diğer STK'larla olduğu gibi kol kola bir çalışma içerisine gireceğiz. Adıyaman halkı imkanları doğrultusunda en yüksek yardımda bulunan illerden birisidir. Bizde elimizden geldi gibi yardımda bulunacağız. Böyle hayırlı bir hizmete imza attıkları için Hayrat Vakfı'na, Hayrat İnsani Yardım Derneği'ne teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Suriye Ve Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım İçin Protokol İmzalandı

Suriye Ve Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım İçin Protokol İmzalandı

Suriye Ve Bayırbucak Türkmenleri’ne Yardım İçin Protokol İmzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim