• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Suriye sınırında askere saldırı: 1 şehit, 1 kayıp

Suriye sınırında askere saldırı: 1 şehit, 1 kayıp
Kilis'te Suriye sınırında nöbet tutan askere, sınırın diğer tarafından ateş açıldı, 1 asker şehit oldu, 1 asker ise kayıp. TSK'dan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada "Kilis'te Suriye'nin DEAŞ kontolündeki bölgeden ateş açıldı" denildi.

Askeri kaynaklar olayın dün akşam saat 18.15 civarında meydana geldiğini söylediler. Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nun sorumluluk alanında kaçakçılık yapan, IŞİD’le bağlantısı olduğu tahmin edilen ve Türkiye’ye girmeye çalışan grupla çatışma yaşandı.
Olaydan sonra sınırda konuşlu birlikler, tank atışı da dahil olmak üzere bölgeyi  yoğun ateş altına aldı.


“KAÇIRILDI DEMİYORUM”

Sosyal medyada IŞİD yanlısı çevreler Türk askerini, örgütün kaçırdığını ileri sürdüler. Türk yetkililer arama çalışmalarının bu iddialar da dikkate alınarak yürütüldüğünü söyledi. Askeri kaynaklar Türk tanklarının Suriye sınırları içerisine girdiği iddialarını ise doğrulamadı.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, “Orada bir şehidimiz var, bir askerimiz de kayıp. Kayıp olduğunu söylüyorum, kaçırıldığına dair bir şey söylemiyorum. Vali Bey’den aldığım bilgi öyle” dedi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da şöyle denildi: “1 Eylül’de saat 18.15 sularında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımıza, sınırın Suriye tarafında DEAŞ terör örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal ambulansla hastaneye tahliye edilmiştir. Kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve operasyonlara devam edilmektedir.”

IŞİD geçen 23 Temmuz’da da Gaziantep’in Oğuzeli ilçesindeki Dağ Hudut Karakolu’na ateş açarak Astsubay Mehmet Yalçın Nane’yi şehit etmiş, 2 uzman çavuşu da yaralamıştı. TSK, bunun üzerine IŞİD mevzilerine, Suriye Hava Sahası’na girmeden güdümlü bombalarla hava operasyonu gerçekleştirmişti. 

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri de konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

TSK'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"01 Eylül 2015 tarihinde saat 18.15 sularında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımıza, sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda Kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal ambulansla hastaneye tahliye edilmiştir. Kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim