• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Suriye Milli Takımı artık Mersin'de!

Suriye Milli Takımı artık Mersin'de!
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Mersin'e sığınan Suriyeli milli futbolcular, Suriye milli takımı olarak ülkelerini temsil etmek için FIFA'ya başvurdu.

Merkez Toroslar İlçesi'nde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kendilerine tahsis ettiği sahada antrenman yapan futbolcular iç savaş nedeniyle ligin iptal edildiği, sahaların bombalandığı Suriye'de futbol oynamanın imkansız hale geldiğini söyledi. Suriyeli milli futbolculardan oluşan yeni takımın Teknik Direktörü Marwan Mona, Suriye A milli takımı olarak kabul edilmeleri için TFF ve FIFA'ya başvuru yaptıklarını bildirdi. Marwan Mona, şöyle dedi:"Savaş nedeniyle Suriye'yi terk ettik. Sezon bitti, ligi iptal ettiler, futbolu yasakladılar. Her yere bomba atıyorlar. Türkiye bize kapı açınca da takımla birlikte geldik. Türkiye bizim için çok iyi ve bu sene için Suriye'ye dönmeyi düşünmüyoruz. Burada saha hazır, otel var, hazırlık maçı yapabiliyoruz. Ama Suriye'ye dönsek bir şey yok, sahalara bomba attılar, sporcuları öldürdüler. Takımımızda 5 kişi A milli takımı oyuncusu, Genç milli takımı oyuncusu var."

MİLLİ TAKIM OYUNCULARI MERSİN'DE TOPLANIYOR

A milli takım oyuncularının Mersin'e gelerek takıma dahil olduğunu kaydeden Mona, şöyle devam etti:"Milli oyuncular hemen gelemiyorlar çünkü Türkiye'ye geleceklerini öğrendiğinde Esad hemen öldürüyor. Ailesini tutsak ediyor, işkence ediyorlar. Bu yüzden her ay 2 futbolcu geliyor. Ama bu takım tamamen Suriye A milli takımı olacak. En iyi oyuncularımız şimdi burada. İçeride sadece 10 oyuncu kaldı. İçerideki en iyi oyuncularımız burada. Kalitesi çok iyi olan oyuncularımız var. TFF bizi Suriye A milli takım olarak kabul etti. Bu takım 18 kişi ve hepsi milli takımda oynayan futbolcular."

"MİLLİ TAKIM OLARAK ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEĞİZ"

Hazırlanan dosyanın FIFA'ya gönderildiğini kaydeden Mona, bu dosyada Esad rejiminin futbolcuları  nasıl öldürdüğünü, Türkiye'nin kendilerine ne verdiklerini yazdıklarını bildirerek şöyle konuştu:"Sahamız, desteğimiz var. A milli takım olmak için her şeyimiz hazır. Sadece onlar bizi A milli takım olarak kabul edecek ve turnuvalara katılacağız. 2 aydır idman yapıyoruz ve hazırlık maçlarına başlayacağız. Mersin'de, amatör takımlarla, 2'nci Lig ve 3'üncü Lig takımları ile hazırlık maçı yapacağız. 3 ay sonra İstanbul'da turnuva olacak. Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımlar hazırlık turnuvası yapacak. Bizi de davet ettiler, mücadele edeceğiz. Sonra da başka milli takımlarla oynayacağız."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim