• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Suriye Krizi

Suriye Krizi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Senatosu, Suriye'de savaş nedeniyle yaşanan dramın sona erdirilmesi, barış, özgürlük ve adaletin sağlanması için insanlık...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Senatosu, Suriye'de savaş nedeniyle yaşanan dramın sona erdirilmesi, barış, özgürlük ve adaletin sağlanması için insanlık ve dünya kamuoyuna sağduyu çağrısında bulundu.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, başkanlığında toplanan Gaziantep Üniversitesi Senatosu, aldığı kararla İngilizce, Fransızca, Arapça ve Kürtçe bildiri ile dünyaya sağduyu çağrısında bulunuldu. 16 Şubat 2016 tarih ve 4 nolu kararda, "Üniversitemiz Gaziantep'in, bölgenin, ülkemizin ve insanlığın derdini dert edinme duyarlılığıyla hareket eden, sırça köşkünde içine kapalı değil ve fakat toplumun kılcallarında dolaşan anlayışıyla, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da olaylara bigâne kalamayacağını beyan ederiz. Yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarcasının ise göç etmek zorunda kaldığı Suriye krizinde ülkemiz, kentimiz ve üniversitemiz sürecin her aşamasında insan odaklı din, mezhep, ırk ve dil ayrımı gözetmeksizin mağdurları ve mazlumları kucaklayan, barınmadan eğitime ve sağlığa kadar her alanda yaraları sarmak için tüm dünyaca takdir edilen olağanüstü, canhıraş bir fedakarlık göstermektedir. Ülkesi ve milletiyle ayrılmaz bir bütünün parçası olan tüm vatandaşlarımızı birlik ve beraberlik şuuru içerisinde davranmaya, bugüne değin her türlü terörizmi şiddetle lanetleyen universite anlayışımızla, şu an Suriye'de cereyan eden büyük insanlık dramı çerçevesinde hastane, okul, mabet gibi yerlerin yok edilmesine varan ve masum sivillerin öldürülmesine sebebiyet vererek insanlık suçu işleyenlerin durdurulması ve hesap sorulması barış, özgürlük ve adaletin sağlanması için insanlığı, dünya kamuoyunu, uluslararası kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarını ve insanlığın ortak sorunlarına çözüm üretmesi gereken akademisyenleri seslerini yükseltmeye, insanlık onuru adına sorumluluk almaya, davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Suriye Krizi

Suriye Krizi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim