• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Suriye İle İlgili Fotoğraf Sergisi Tahrip Edildi

Suriye İle İlgili Fotoğraf Sergisi Tahrip Edildi
Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) Isparta Genç İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'de yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla açılan fotoğraf...

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) Isparta Genç İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'de yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla açılan fotoğraf sergisi, bir grup tarafından tahrip edildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Kampüsü Ertokuş derslikleri önünde İslam coğrafyasında Müslümanlar'ın direnişine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Genç İHH gönüllüleri tarafından fotoğraf sergisi açıldı. Sergi, yaklaşık 40 kişilik bir öğrenci grubu tarafından tahrip edildi. Saldırıda fotoğrafların yer aldığı stantlar parçalandı. Olay, İHH'nın sosyal medya hesabından, "SDÜ'de İHH'nın fotoğraf sergisine saldırı. İyiliğe, adalete ve hakka tahammülü olmayanlar yine şiddete başvurdu. Yaklaşık 40 kişilik bir grup az önce İHH standına saldırdı" ifadeleriyle duyuruldu.

Olayla ilgili açıklamada bulunan İHH'ya bağlı Isparta Genç İnsani Yardım Derneği Başkanı İdris Sezgin, özellikle Bayırbucak Türkmenleri'nin yaşadığı zulümler, Suriye'de yaşananlarla ilgili farkındalık oluşturma adına sergi açtıklarını belirterek, "Aşırı sol görüşlü öğrencilerden oluşan bir grup, görevli arkadaşlarımızın olduğu yere geliyor. Stant başında bayanların olduğu bölümde fili saldırıya geçiyorlar. Standın arkasında bir öğrenci kardeşimiz yaralanıyor. Güvenlik ve polis müdahale ediyor. Bir güvenlikçi ve polis arkadaşımız da hafif şekilde yaralanmış. Saldırıyla ilgili olarak 9 kişi gözaltına alındı. Saldırıyı düzenleyenler hakkında şikayetçi olduk. Biz zulme karşı duyarlılık oluşturmak istedik. Zulme karşı olan bir şeyde zulüm yapmaya kalkıyorlar. Demek ki bizim bu duruşumuzdan rahatsız oldular. Sağolsun duyarlı dostlarımız, kardeşlerimiz üniversitede ne kadar sağduyulu insan varsa olay yerine geldiler, sahiplendiler. Konuyla ilgili polis soruşturması devam ediyor. Üniversite yönetimi de saldırı yapan öğrencilerle ilgili disiplin soruşturması başlatacak" dedi.

Suriye İle İlgili Fotoğraf Sergisi Tahrip Edildi

Suriye İle İlgili Fotoğraf Sergisi Tahrip Edildi

Suriye İle İlgili Fotoğraf Sergisi Tahrip Edildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim