• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Suriye Ekmeği Adana’da Fırıncıları Vurdu

Suriye Ekmeği Adana’da Fırıncıları Vurdu
Adana Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Alptekin, üretim kapasitesi 600 bini bulan ve denetimsiz şekilde üretilip işportalarda satılan...

Adana Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Alptekin, üretim kapasitesi 600 bini bulan ve denetimsiz şekilde üretilip işportalarda satılan Suriye ekmeğinin, Büyükşehir Belediyesi'nin üretim kapasitesini ikiye katladığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin günlük 300 bin ekmek ürettiğini belirten Mahmut Alptekin, Suriyelilerin ilk etapta mahalle aralarında üretim yaptığını ancak artık Organize Sanayi Bölgesi'nde ekmeklerini ürettiklerini ifade etti. Üretim ve satışın sağlıksız yapıldığını savunan Alptekin, bu durumun fırıncılara büyük darbe vurduğunu söyledi. Alptekin, Büyükşehir Belediyesi'nin zarar ederek ürettiği halk ekmeğinin de sektörde haksız rekabet meydana getirdiğini öne sürdü.

Suriye ekmeğinin gramajının daha düşük olduğunu ileri süren Mahmut Alptekin, "Vatandaş kar etmek isterken zarar ediyor. Bunun bir an önce durdurulmasını istiyoruz. Esnaf perişan oldu. Her bakkalda her köşe başında artık Suriye ekmeği var. Vergi yok, sigorta yok, hiçbir şey. Bu haksız rekabettir. Bizim esnafımız, yazar kasa fişi kesmezse, poşet bulundurmazsa ceza yiyor. Bunlarda hiçbir şey yok bir de insan sağlığıyla oynuyorlar" şeklinde konuştu.

"EKMEK DEDİN Mİ AKAN SU DURUYOR"

Ekmeğin işportada satıldığını söyleyen Mahmut Alptekin, şöyle konuştu:

"Ekmek dedin mi akan su duruyor. Ekmeğin çok temiz, hijyenik yerde satılması lazım. Bakanlık, bakkal dolaplarının hijyenik olmasını istiyor. Biz buna büyük özen gösterirken Adana'da ekmekler cadde ortasında, kaldırımda satılıyor. Ambalajlı da olsa Adana sıcağında sağlığı daha çok tehdit ediyor. Defalarca uyarmamıza rağmen nedense yetkililer bu duruma seyirci kalıyor. Adana'nın ihtiyacı olan bir ekmek çeşidi değil. Kendi tercihleri, birbirine destek olmak için ürettiler. Suriyelilerle birlikte Adana'nın nüfusu arttı ama pazar payımız daraldı. Çünkü Türkler de Suriye ekmeği alıyor ama Suriyeliler bizim ekmeğimizi almıyor. En büyük problem bu. Suriye ekmeği, Adanalı fırıncıyı öldürüyor."

Suriye Ekmeği Adana’da Fırıncıları Vurdu

Suriye Ekmeği Adana’da Fırıncıları Vurdu

Suriye Ekmeği Adana’da Fırıncıları Vurdu

Suriye Ekmeği Adana’da Fırıncıları Vurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim