• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Suriye Destek Grubu Cenevre'de toplanacak

Suriye Destek Grubu Cenevre'de toplanacak
Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun bugün Cenevre'de bir araya geleceği ve toplantıya BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura'nın başkanlık edeceği açıklandı.

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun (ISSG) Cenevre'de bugün BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura başkanlığında bir toplantı yapacağı bildirildi.

BM Cenevre Ofisinde düzenlenen basın toplantısında, BM sözcülerinden Michele Zaccheo, ISSG üyelerinin öğleden sonra bir araya geleceğini, de Mistura'nın da Şam'dan Cenevre'ye gelerek toplantıya başkanlık edeceğini söyledi.

ISSG toplantılarına, aralarında Türkiye, ABD ve Rusya'nın da bulunduğu 17 ülkenin temsilcisi katılıyor. Türkiye'yi toplantıda, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı temsil ediyor. 

ISSG üyelerinin Cenevre'de gelecek hafta çarşamba ya da perşembe günü yeniden toplanmaları bekleniyor.

Toplantılarda, Münih'teki anlaşma çerçevesinde, Suriye'de abluka altındaki ve ulaşması zor olan bölgelerdeki halka acil erişimin sağlanmasının garanti altına alınması amacıyla atılacak adımlar değerlendiriliyor.

İsveç gazetesi Svenska Dagbladet'e açıklamada bulunan de Mistura, "Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin 25 Şubat'ta başlayacağını söylemek gerçekçi olmaz. En az 10 gün hazırlık ve davetiye sürecine ihtiyacımız var. Suriye'de ateşkes sağlanırsa ve insani durum iyileştirilirse görüşmelelerin başarılı olma şansı var" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ABD ve Rus askeri yetkililerinin, Suriye'de ateşkes sağlanması için Cenevre'de ISSG toplantısı öncesinde bir görüşme yaptıkları açıklandı.

Cenevre'de dün yapılan ISSG toplantısına başkanlık eden de Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland, Suriye'de son 24 saatte 114 kamyon insani yardım malzemesinin abluka altındaki 5 bölgede 80 bin kişiye ulaştırıldığını, terör örgütü DAEŞ'in kontrolü altındaki Deyrizor şehrinde de 200 bin kişi için havadan yardım bırakmayı planladıklarını söylemişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim