• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Sürgüne gönderilen savcı ve hakimler için ‘Sürgün Çiçekler’ kampanyası

Sürgüne gönderilen savcı ve hakimler için ‘Sürgün Çiçekler’ kampanyası
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından çeşitli gerekçelerle bulundukları yerlerden farklı illere geçici görevle sürgüne gönderilen hakim...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından çeşitli gerekçelerle bulundukları yerlerden farklı illere geçici görevle sürgüne gönderilen hakim ve savcılar için "Sürgün Çiçekleri" isimli çiçek gönderme kampanyası başlatıldı. Bazı hakim ve savcılar tarafından, "adalet.org.tr" sitesinden başlatılan kampanyaya destek devam ediyor. Sitede kampanya destek olduklarını belirten çok sayıda hakim, savcı sürgündeki meslektaşlarını çiçek gönderdiği belirtiyor. Malatya'ya sürelen Savcı Menderes Arıcan da kampanya kapsamında kendisine çok sayıda çiçek gönderildiğini belirterek, meslektaşlarına teşekkür etti.

Hakim, savcı, avukatların fikir, düşünce, önerilerini paylaştığı "adalet.org.tr" sitesinde örnek bir kampanyanın start verildi. Bazı hukukçuların girişimiyle, sosyal medyada demokrasiyi savundukları, hukukun önemini vurguladıkları veya farklı gerekçelerle HSYK tarafından bulundukları illerden geçici görevle farklı şehirlere gönderilen hakim ve savcılara için "çiçek gönderme" kampanyası başlatıldı. Sitede yer alan yazıda şöyle denildi: "Kampanya için HSYK'nın ve Adalet Bakanlığı'nın hukuksuz işlemlerine karşı seslerini yükselten meslektaşlarımızın sürgün edilmesi kendileri ile birlikte eş ve çocuklarının da cezalandırılması anlamı taşımaktadır. Bu kış kıyamette aileler parçalanmıştır. Meslektaşlarımıza toplu olarak çiçek gönderelim. Odaları çiçek bahçesine dönsün. Hem yalnız olmadıklarını hissetsinler, hem de gittikleri adliyede sevildikleri sahip çıkıldığı belli olsun. Haydi sürgündeki meslektaşlarımıza çiçek gönderelim. Odalarını çiçek bahçesine dönüştürelim."

Kampanyaya, Silivri 9 Nolu F tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Hakim Süleyman Karaçöl de katılarak destek verenlerden. Siteye meslektaşları aracılığıyla konuyla ilgili görüşlerini yazan Hakim Karaçöl, "Çiçek siparişleri verildi. Bu konuda sembolikte olsa meslektaşlara desteğimizi bildirmemizi, yapılan teklifi önemli görüyorum." ifadelerine yer verildi.

'Sürgün Çiçekler" kampanya kapsamında çiçek gönderilen savcılardan biri de, adliyelerdeki torpili ortaya çıkardığı gerekçesiyle Çanakkale'den Malatya'ya geçici görevle sürülen Savcı Menderes Arıcan. Savcı Arıcan'a kampanya kapsamında çok sayıda meslektaşından çiçek gönderildi. Odasını bu çiçeklerle süsleyen Savcı Arıcan, Facebook adresinden yaptığı paylaşımda desteklerinden dolayı meslektaşlarına teşekkür etti. Meslektaşlarının gönderdiği çiçekleri Facebook adresinden paylaşan Savcı Arıcan, HSYK'yı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a ironili göndermede bulundu. Savcı Arıcan, "Gördüğünüz üzere yapmış olduğunuz tasarrufun meslektaşlar ve kamuoyu vicdanında karşılığı masamın üzerinde ve odamda bulunan çiçeklerle karşılığını buldu. İnsanlar odamızı çiçek bahçesine çevirdiler. Umarım bu size anlamlı bir cevap olmustur. Kamu vicdanına oturtamadığınız hiç bir konuda başarılı olamayacaksınız. Bunu bilmenizi istedim. Sadece selamlar." sözlerine yer verdi.

Cihan

Sürgüne gönderilen savcı ve hakimler için ‘Sürgün Çiçekler’ kampanyası

Sürgüne gönderilen savcı ve hakimler için ‘Sürgün Çiçekler’ kampanyası

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim