• BIST 9798.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Sürdürülebilir Yaşam İçin Doğal Arıtma Yöntemleri Yaygınlaştırılmalı

Sürdürülebilir Yaşam İçin Doğal Arıtma Yöntemleri Yaygınlaştırılmalı
Doğadaki su kaynaklarının korunması için doğal filtreleme yöntemlerine artık çok daha fazla ihtiyaç var.

Doğadaki su kaynaklarının korunması için doğal filtreleme yöntemlerine artık çok daha fazla ihtiyaç var. 22 Mart Dünya Su Günü'nde arıtılmış suyun ulaşılması kolay sağlıklı bir yöntem olduğu vurgulanıyor. Pek çok kişinin sağlıklı yaşaması için çaba sarf eden ünlü spor koçu Elif

Yakışırer, "Sağlıklı olmak için bol bol temiz su içmek gerekiyor, doğal kaynakları koruyup sürdürülebilir bir yaşam için arıtılmış kaliteli su içilmesini öneriyorum" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü Raporu'na göre temiz su kaynakları hızla azalıyor ve dünya genelinde 900 milyon insan güvenli içme suyuna ulaşamıyor. Kirli içme suyu; ishal, kolera, dizanteri, tifo ve çocuk felci gibi hastalıklara neden olurken, her yıl 500 binden fazla kişi ishale bağlı olarak hayatını kaybediyor. Günde 14 bin insan doğrudan ve dolaylı olarak su kirliliğinin neden olduğu hastalıklar sonucu yaşamını yitirirken 20 saniyede bir, bir çocuk su ile ilgili hastalıklar nedeniyle ölüyor. Uzmanlar, temiz su kaynaklarının yok olmaması için doğaya zarar vermeyen arıtma yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Temiz su içmenin önemini vurgulayan ünlü Spor Koçu Elif Yakışırer, "Su insanlar için hayati bir öneme sahip ve sağlıklı bir yaşam için güvenilir içme suyu tüketmek gerekiyor. Vücudumuzda kaybolan 1,5 litrelik su kaybı için her gün 2- 2,5 litre su içmemiz gerekiyor. Sağlıklı bir yaşam için, içilen suyun miktarı veya saflığı kadar kalitesi de önem taşıyor. Doğal kaynakları korumak ve kaliteli su içmek için günümüzde su arıtma yöntemleri yaygınlaşmalı"

Yaşanacak bir hayat konseptiyle tüketicileriyle buluşan QNET Türkiye, HomePure su arıtma sistemleri serisiyle kaliteli ve ekonomik suya ulaşmayı sağlıyor. Yalnızca www.qnet.com.tr adresinden temin edilebilen HomePure, ultra filtreleme sistemleri ile şehir suyuna karışmış istenmeyen kimyasalları, materyalleri ve biyolojik bulaşkanları arıtıyor ve yararlı mineralleri koruyarak; sağlıklı, lezzetli, temiz ve güvenli içme suyu elde etmeye yardım ediyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim