• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Sur’dan 6 Kişi Tahliye Edildi

Sur’dan 6 Kişi Tahliye Edildi
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyon bölgesinde kalan 6 kişi, içeriden çıkmak istedikleri ile ilgili çeşitli yollarla yaptıkları müracaat üzerine,...

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyon bölgesinde kalan 6 kişi, içeriden çıkmak istedikleri ile ilgili çeşitli yollarla yaptıkları müracaat üzerine, ilçeden tahliye edildi.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, ilçenin 6 mahallesinde "Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu" kapsamında, vatandaşın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan çukurları kapatmak, el yapımı patlayıcıları imha etmek, barikatlar ve engelleri kaldırmak amacıyla çalışmaların sürdüğü belirtildi. Açıklamada, operasyon bölgesinde farklı saatlerde ve bölgelerde, her gün operasyon bölgesinin her noktasından vatandaşın duyacağı şekilde, ses yayın cihazlarıyla vatandaşların zarar görmesini engellemek maksadıyla operasyon bölgesinden tahliye edilebilmesi, operasyon bölgesindeki bölücü terör örgüt mensuplarının teslim olmaları yönündeki anonslara devam edildiğine de dikkat çekildi.

Bu konuda mülki makamlar ve güvenlik güçleri tarafından azami hassasiyet gösterildiğinin, söz konusu anonsların yerel ve ulusal basın ve yayın organlarında farklı zamanlarda yayınlandığının anımsatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ancak bazı taraflı basın yayın organları tarafından ve sosyal medya üzerinden kamuoyunu yanıltıcı şekilde, vatandaşların operasyon bölgesinden çıkamadıkları yönünde gerçeği yansıtmayan haberler de yayınlanmaktadır. 18 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır Valiliğine, operasyon bölgesinde bulunduğu bildirilen vatandaşların operasyon bölgesinden çıkmak istedikleri, hasta ve yaralılarının olduğunu beyanla, sosyal medya üzerinden ve dolaylı yollar ile müracaatta bulunmaları üzerine, aynı gün vatandaşların güvenlik güçlerince tahliye edilmesi maksadıyla gerekli tedbirler alınarak, bölgenin kendileri için emniyet altına alındığı, güvenlik güçlerinin, kendilerini Dört Ayaklı Minare bölgesinde sağlık ekipleri ile birlikte beklediklerini belirtir anonslar, 2 saat süre ile yapılarak tahliyesi talep edilen vatandaşlar beklenmiş ancak gelmedikleri tespit edilmiştir. Benzer müracaatların devam etmesi üzerine, 19 Şubat 2016 tarihinde aynı şekilde gerekli tedbirler alınarak, bölgenin kendileri için emniyet altına alındığı, güvenlik güçlerinin kendilerini Cumhuriyet İÖO bölgesinde Köprülü ve Muallak sokakları. girişinde sağlık ekipleri ile birlikte beklediklerini belirtir anonslar 2 saat süre ile tekrar edilmiş, saat 16.20 sıralarında Muallak sokak istikametinden biri battaniye içinde yaralı olmak üzere 3 bayan ile 3 erkek şahsın güvenlik güçlerine doğru geldikleri tespit edilmiş, söz konusu vatandaşlar Cumhuriyet İÖO alınmış, battaniye ile taşınan bayanın yaralı olduğu tespit edilerek zaman geçirmeksizin güvenlik güçleri tarafından bekleyen 112 Acil Servis ambulansına teslim edilmiş ilk kontrolüne müteakip hemen hastaneye sevki sağlanmıştır. Operasyon bölgesinden tahliye edilen diğer 5 şahsın ihtiyaçları karşılanmış, sağlık kontrolleri yaptırılmış ve adli ve idari işlemleri için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek çatışma bölgesinden güvenli bölgeye sevkleri sağlanmıştır."

Açıklamada, "Bu kapsamda, bazı basın yayın organları ile sosyal medyadaki bir kısım art niyetli şahısların, güvenlik güçlerinin gerçekleştirmiş olduğu huzur ve güvenlik operasyonunu sekteye uğratmak, kamuoyunu maksatlı olarak yanıltmak için yapmış olduğu yayınlara, vatandaşlarımızın itibar etmemesi önem arz etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, Teröristle Mücadele ve Terörden etkilenen vatandaşlarımıza karşı yürütülen yardım çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir" ifadelerine de yer verildi.

Sur’dan 6 Kişi Tahliye Edildi

Sur’dan 6 Kişi Tahliye Edildi

Sur’dan 6 Kişi Tahliye Edildi

Sur’dan 6 Kişi Tahliye Edildi

Sur’dan 6 Kişi Tahliye Edildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim