• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Sur'daki vatandaşlar Başbakan Davutoğlu'nu bekliyor

Sur'daki vatandaşlar Başbakan Davutoğlu'nu bekliyor
Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarla teröristlerden arındırılan Sur ilçesindeki vatandaşlar yarın kenti ziyaret edecek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bekliyor.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarla teröristlerden arındırılan Sur ilçesindeki vatandaşlar yarın kenti ziyaret edecek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bekliyor.

PKK'lı teröristlerin yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonla örgüt üyelerinden temizlenen, huzur ve güven ortamının tesis edildiği Sur'daki vatandaşlar Davutoğlu'nun gerçekleştireceği ziyaretten umutlu.

İlçede 35 yıldır esnaflık yapan Atilla Feyruzer yaptığı açıklamada, "Başbakanımız başım gözüm üstüne gelsin. Çok şükür dükkanıma kavuştum, bariyeler kaldırıldı, her yer güllük, gülistanlık olmuş. Başbakanımızı çok seviyoruz. Kendisinden umudumuz, beklentimiz yüksek" dedi. 

"Terör bizi yedi bitirdi"

Başbakan'ın ziyaretinin hayırlı olacağına inandığını belirten esnaf Tayfur Birtane de Diyarbakır'ın sahabeler şehri olduğunu, Sur ilçesinin de Diyarbakır'ın kalbi olduğunu vurgulayarak, iş yerlerine kavuştuklarını, Davutoğlu'nu ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını bildirdi.

Abdullah Er ise Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretinin kendileri için moral olacağına işaret ederek, "Başkanımızdan güzel şeyler bekliyoruz. Kendisine inanıyor, güveniyoruz. Sur esnafı ve halkı için güzel şeyler söyleyecektir. 7 Haziran 2015 tarihinden bu yana terör bizi yedi, bitirdi. Ziyaretten dolayı çok umutluyuz" ifadelerini kullandı. 

"Başbakanımızın gelişinden umutluyuz"

Abdurrahman Demir de olayların vatandaşları mağdur ettiğini, huzur içinde yaşamak istediklerini söyleyerek, "Kürtlerle ve Türklerle bir sıkıntımız yok. Bugüne kadar insanlar arasında ayrım yapmadık. Hepimiz kardeşiz ve kardeşçe yaşamak istiyoruz. Başbakanımızın gelişinden umutluyuz" sözlerine yer verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim