• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Sur'daki PKK’nın ana karargahı yerle bir edildi

Sur'daki PKK’nın ana karargahı yerle bir edildi
Hasırlı Mahallesi’nde bulunan terör örgütü PKK’nın ana karargahı top atışlarıyla yerle bir edildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün 2 askerin şehit edildiği çatışmaların ardından yoğunlaştırılan operasyonlarda Hasırlı Mahallesi’nde bulunan terör örgütü PKK’nın ana karargahı top atışlarıyla yerle bir edildi.

4 KOLDAN ETRAFTAN SARILDI

Operasyonların aralıksız sürdüğü ve sürekli çatışmaların yaşandığı ilçede evlerin büyük bir bölümü de kullanılamaz hale geldi. Sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Özel Harekat (JÖH), Özel Kuvvetler Birliği ve korucuların müşterek sürdürdüğü operasyonlar aralıksız sürüyor. Büyük bir bölümünün teröristlerden temizlendiği Sur ilçesinin Hasırlı ve Fatihpaşa Mahallesi arasında bulunan ve teröristlerin sözde ana karargah olarak kullandıkları bölge 4 koldan sarıldı. Tuzaklama ve bombalı saldırılara karşı büyük bir titizlikle yürütülen operasyonlarda güvenlik güçleri tarafından temizlenen bölgelerde iş makineleri kazılan hendek ve kurulan barikatları da temizliyor.

İş makinelerinin güvenli bölgelerde temizlik çalışmaları devam ederken, Hasırlı ve Fatihpaşa Mahallesi arasındaki binalarda kıstırılan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 24 saat esasına göre uçuş yapan polis helikopteri de karadan operasyonu sürdüren birliklere çektiği görüntüleri gönderip koordinat veriyor. Dün 2 askerin şehit edildiği çatışmaların ardından bölgede yoğunlaştırılan operasyonlarda teröristlerin sözde ana karargah olarak kullandıkları alan top atışlarıyla vuruldu. PKK’nın sözde ana karargah olarak kullandığı bölge top atışlarının ardından büyük bir bölümü kullanılmaz hale geldi.

OPERASYONDA 214 EYP VE PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada dün sürdürülen operasyonlarda 6 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, "Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda; 6 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 219’dur. Operasyonlarda iki kaleşnikof piyade tüfeği, üç şarjör ve 90 fişek ele geçirilmiş, yedi adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 214’dür" denildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim