• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Sur’daki Gazi Caddesi esnafı 29 gün sonra işyerini açtı

Sur’daki Gazi Caddesi esnafı 29 gün sonra işyerini açtı
Diyarbakır'da merkez Sur ilçesinde 2 Aralık'tan beri devam eden sokağa çıkma yasağı ilçenin sadece Gazi Caddesi'nde kaldırıldı.

Diyarbakır'da merkez Sur ilçesinde 2 Aralık'tan beri devam eden sokağa çıkma yasağı ilçenin sadece Gazi Caddesi'nde kaldırıldı. Diyarbakır'ın en merkezi caddesi olan Gazi'de esnaflar, 29 gün sonra iş yerini açmaya başladı. Büyük bir mağduriyet yaşadıklarını anlatan esnaflar, zararlarının karşılanmasını istedi.

Diyarbakır'ın tarihi merkez ilçesi Sur'un Gazi Caddesi ile 6 mahallesinde 2 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. İlçenin Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yasak devam ederken Diyarbakır Valiliği, bu sabah Gazi Caddesi için yasağın kaldırıldığını duyurdu. Yasağın kalkmasıyla birlikte haftalardır iş yerini açamayan esnaflar, kepenklerini açmaya başladı.

Esnaflardan Celal Ünalan, Gazi Caddesi'nde küçük bir esnaf olduğunu belirterek, " Buna rağmen bir aydır 10 bine yakın zararım. Benim bir ortağım 3 tane de çalışanım var. Biz 5 kişi bir aydır eve ekmek götüremiyoruz." dedi.

Sabah iş yerini açtığında dolabındaki etlerin bozulduğunu ve çöpe attığını anlatan Ünalan, bütün esnafların benzer sıkıntılar yaşadığını kaydetti. Ünalan, esnaflar olarak bu sorunun çözülmesinden yana olduklarını iki tarafından bu konuda halkı düşünmesi gerektiğini kaydetti.

Esnaflardan Hamdi Açan ise bir aydır iş yerini açamadığını ve büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Çatışmaların ve operasyonların bitmesi gerektiğini anlatan Açan, "Artık huzur istiyoruz. Hepimiz kardeşiz artık yeter. Burada esnaflar günlerdir iş yerini açamıyor. Büyük bir zarar var ortada." diye konuştu.

Balıkçılarbaşı semtinde ikamet eden vatandaşlardan Mesut Y. ise günlerdir işe gidip gelemediğini, evdeki çocuklarının mağdur olduğunu anlattı. Ağabeyinin evinin duvarlarında onlarca kurşun izi olduğunu belirten Mesut Y., " O kurşunlardan biri çocuklarımıza isabet etse kimden hesap soracağız. Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Özellikle Cumhurbaşkanına sesleniyorum artık yeter." ifadelerini kullandı.

Sur’daki Gazi Caddesi esnafı 29 gün sonra işyerini açtı

Sur’daki Gazi Caddesi esnafı 29 gün sonra işyerini açtı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim