• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Sur'daki çatışmalar çocukları kekeme yaptı

Sur'daki çatışmalar çocukları kekeme yaptı
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmalar, hayatını kaybeden veya yaralanan sivillerin yanı sıra en çok çocukları etkiliyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmalar, hayatını kaybeden veya yaralanan sivillerin yanı sıra en çok çocukları etkiliyor. Büyük mağduriyet yaşayan ailelerden biri de bomba ve silah seslerinin yol açtığı korku yüzünden çocukları kekeme olan Tekdal ailesi. Ailenin hemen hemen bütün üyelerinin psikolojisi bozulmuş. Evlerini bırakıp kaçmak zorunda kalan aile, geçim derdinin yanı sıra hastalıklarla uğraşıyor. Baba Mehmet Siraç Tekdal ile anne Serayi Tekdal, sara hastalığıyla pençeleşiyor. Çocukları Remziye, Rukiye ve Muhammed ise kekeme oldu. Aile ancak komşularının yardımlarıyla bir tas sıcak çorba içebiliyor.

Yaşadıkları problemleri dile getiren 33 yaşındaki anne Serayi Tekdal, "İntihar etmeyi bile düşündüm. Bütün eşyalarım eski evimde kaldı, yemek koyacak tabağım bile yok." dedi. Yeni taşındıkları ev rutubetli olduğu için hastalıklarının arttığını kaydeden Tekdal, sürekli baygınlık geçirdiğini belirtti. Tekdal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çatışmalardan dolayı Sur'dan çıkmak zorunda kaldık. Oradan ayrıldıktan sonra şu an oturduğumuz eve yerleştik. Bu ev çok eski ve rutubetli. Hem eşim hem ben sara hastasıyız. Hastalığımız arttı. Tedavimizi aksatıyoruz, ilaç bile alamıyoruz. Sürekli baygınlık geçiriyoruz. Bu sebeple çalışamıyoruz."

"KİRAYI BİLE ÖDEYEMİYORUZ"

Sur'da göç etmeden önce yaşadıkları evin kendilerine ait olduğunu belirten anne Tekdal, taşındıkları yeni evi 200 liraya kiraladıklarını; ancak gelirleri olmadığı için onu bile ödeyemediklerini söyledi. Tekdal, "Kiralık bir eve taşındığımızdan dolayı ilaca harcayacağımız parayı ev kirasına veriyoruz. Bundan dolayı ilaçlarımızı alamıyoruz. Gün geçtikçe hastalığımız artıyor. Oğlum ve iki kızımla birlikte, eşim ve kaynanam bu küçük evde yaşıyoruz." diyor.

ÇOCUKLAR TRAVMADAN KEKEME OLDU

Anne-babalarının sara hastalığıyla pençeleşmesinin yanı sıra bomba ve silah seslerinden dolayı Tekdal ailesinin çocukları korkudan kekeme olmuş. Çocuklarının geceleyin yataktan sıçrayarak uyandıklarını belirten anne Tekdal, "Bütün çocuklarım korkudan kekeme oldu. Konuşma problemleri yaşamaya başladılar." diye konuştu.

Baba Mehmet Siraç Tekdal ise yaşanan olaydan dolayı çocuklarının zarar görebileceği kaygısıyla Sur'dan kaçtıklarını ifade etti. Baba Tekdal, "Zaten biz ölmüşüz. Bari çocuklarımız yaşasın diye Sur'dan kaçtık. Ancak çocuklarımız korkudan kekeme oldu. Bizim de maddi problemlerimizden dolayı hastalığımız gün geçtikçe artıyor. Çocuklarımız için kaygılıyız." şeklinde konuştu.

Sur'daki çatışmalar çocukları kekeme yaptı

Sur'daki çatışmalar çocukları kekeme yaptı

Sur'daki çatışmalar çocukları kekeme yaptı

Sur'daki çatışmalar çocukları kekeme yaptı

Sur'daki çatışmalar çocukları kekeme yaptı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim