• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Sur’da Yaralanan Gönüllü Operatör Evine Döndü

Sur’da Yaralanan Gönüllü Operatör Evine Döndü
Diyarbakır Sur ilçesine geçici görevle gönüllü giden ve iş makinesine roketatar mermisi isabet etmesi sonucu yaralanan DSİ iş makinesi operatörü Halil...

Diyarbakır Sur ilçesine geçici görevle gönüllü giden ve iş makinesine roketatar mermisi isabet etmesi sonucu yaralanan DSİ iş makinesi operatörü Halil Güven, taburcu olduktan sonra Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki evine döndü. Halil Güven, "Sur'un dört bir yanını askerlerimiz çembere alarak alanı daralta daralta sıkıştırdılar. Askerimizin çembere aldığı yerlerde masum vatandaş varmış gibi gösteriliyor ama işin aslı öyle değil. Sıkışan alanda terör örgütünden başka kimse yok" dedi.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde ikamet eden ve DSİ 25. Bölge Müdürlüğünde görev yapan Halil Güven, 26 Ocak'ta çatışmaların yaşandığı Diyarbakır Sur ilçesine gönüllü olarak operatör olarak gitti. Sur ilçesinde bölücü terör örgütü tarafından açılan hendeklerin kapatılması ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yardımcı olmak için gittiği Sur'da 10 Şubat tarihinde kullandığı makineye yapılan roketatar saldırısında yaralanan Halil Güven, tedavisinin ardından taburcu olduktan sonra Sındırgı'ya geldi.

Yaralı operatöre Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, DSİ 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz, DSİ Şube Müdürleri ve Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Sur'da yaşanan çatışmada terör örgütünün 250 metrelik bir alanda sıkıştığını ifade eden Güven, "Biz oraya seve seve gittik. Benim çocuklarımla yiyecek ekmeğimiz içecek suyumuz varmış ki saldırıdan yaralı olarak kurtuldum. 26 Ocak'ta gönüllü olarak geçici görevle Diyarbakır Sur ilçesine gittim. Gittiğimin 15. gününde kullandığım iş makinesine roketatar mermisi isabet etti. Yüzüme ve vücuduma şarapnel parçaları isabet etti. Sur'un dört bir yanını askerlerimiz çembere alarak alanı daralta daralta sıkıştırdılar. 250 metrelik bir alanda sıkıştılar. Orada görev yaparken yerel bir kanalı seyrediyoruz. O kanala göre askerimizin çembere aldığı yerlerde masum vatandaş varmış gibi gösteriliyor ama işin aslı öyle değil. Sıkışan alanda terör örgütünden başka kimse yok. Binalar boşaltılmış sadece kaymakamlık binasına yakın yerleşim alanında sivil vatandaş bulunuyor. Sur'da askerimize yardımcı olmak onlara yol açmak için ülke genelindeki Bölge Müdürlüklerinden gelen operatörlerle bulunuyorduk. Gittiğimin on beşinci gününde askerimize yol açarken kullandığım iş makinesinin ön camına roketatar mermisi isabet etti. Yüzüme ve vücuduma şarapnel parçası isabet etti. Tedavim sona erdikten sonra ilçeme döndüm. Ziyaretime gelen Sayın Bakanımıza, Bölge Müdürümüze ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

DSİ 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz ise, "Ben DSİ Bölge Müdürü olarak sana çok teşekkür ediyorum. Gerçekten orada çok önemli bir görevi ifşa ettin. Verilmiş sadakan varmış gerçekten roketatar mermisi seni de öldürebilirdi. Şuan iyisin bir problemin yok. Allah seni eşine, çocuklarına ve bizlere bağışlamış. Seni böyle sağlıklı görmek hoşumuza gitti. Biran evvel sağlığına kavuş ve aramıza katılmanı istiyoruz. Beraberce yöremize, bölgemize katkıda bulunalım çalışalım" dedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise, "Sındırgılı Halil abimiz geçtiğimiz günlerde gönüllü olarak geçici görevle Sur ilçesine gitti. Gittiğinde haberimiz olmadı ama acı bir haberle geldiğinden haberimiz oldu. Her bölgeden geçici görevle buraya gidecek olanlar belki kura çekerek gitti ama Halil abimiz gönüllü olarak ben giderim demesini takdirle karşılıyoruz. Çatışma ortamından yaralı olarak dönmesi ve iyileşmesini görmek bizi mutlu etti. Rabbimden bu bölgede görev yapan askerimize, polisimize ve çalışanlarımıza kolaylıklar vermesini ve bir an önce bu çatışma ortamının sona erdirmesini diliyorum. Dünde Ankara'da bir patlamada 28 vatandaşımız can verdi. Ülkemiz bu terör belasından bir an önce kurtulur. Rabbim bu acıları bir daha göstermesin ve bir an önce sona erdirsin" şeklinde konuştu.

Sur’da Yaralanan Gönüllü Operatör Evine Döndü

Sur’da Yaralanan Gönüllü Operatör Evine Döndü

Sur’da Yaralanan Gönüllü Operatör Evine Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim